Hírek
21404 hír az adatbázisban
A Deloitte új kampánya
Marketinginfo.hu - 2018-02-23 09:39
Digitális

A technológiai változások a könyvvizsgálói szakmát sem kerülik el, az auditorok munkája várhatóan átalakul a következő évtizedben.

A legfrissebb "Első lépések a munkaerőpiacon" felmérés alapján a fiatal munkavállalók (18-26 év) az érdekes és előremutató feladatokat és projekteket tartják a legfontosabb motivációs tényezőnek a munkahely kiválasztása során.

"Azt szeretnénk közvetíteni, hogy egy nagy múltú és nemzetközi cégnél is van lehetőségük a fiataloknak izgalmas projektekben és üzletfejlesztési feladatokban részt venni, hiszen ez nem csak a startupok sajátja. Ráadásul az auditorok munkájuk során számos vállalat belső működésével és üzleti folyamatával ismerkednek meg, ami vonzóvá teheti ezt a pályát. Nálunk kiemelkedő szerep jut az innovációnak és az adatvezérelt technológiának is, a digitális transzformáció láthatóan a könyvvizsgálói szakmát sem kerüli el" - mondta el Horváth Tamás, a Deloitte könyvvizsgálati üzletágának vezető partnere.

A Deloitte magyar irodájában részben sajátfejlesztésű szoftvereket használnak, melyek kialakításában a fejlesztők mellett, a fiatalabb kollégáknak is jut szerep a tervezéstől a megvalósításig. Ennek kapcsán Horváth Tamás hozzátette: "Az auditorok számára is egy sor olyan támogató technológia áll rendelkezésre, amely hatékonyabb elemzési lehetőségeket kínál. Sőt, mi mindenkit bátorítunk a technológiák, munkafolyamatok folyamatos fejlesztésére és javaslataik beépítésére. A csapat potenciálját jól mutatja, hogy a Budapesten kifejlesztett digitális audit megoldásokat és technológiákat a régió több Deloitte irodája is átvette."

A Deloitte azt is bemutatja, hogy milyen soft-skillekkel rendelkezik egy auditor, mert az állásinterjúk tanúsága szerint a pályakezdők nagy része arra is kíváncsi, hogy auditorként milyen képességek elsajátítására van lehetőség egy nemzetközi cégnél. Ezek közé tartozik például a projektmanagement, a csapatmunka, a feladatok megfelelő felosztása, vagy épp a konfliktuskezelés. Ráadásul egy könyvvizsgáló már a második évtől kezdve kisebb csapatokat koordinál az ügyfeleknél. Mindez gyors fejlődést és előrelépést is eredményez: a Deloitte-nál a könyvvizsgálók felelősségi köre évente bővül, amit ennek megfelelően béremelkedés is követ, sőt szélesedik az elsajátítható soft-skillek palettája is, így a manager szint elérése 5 éven belül lehetségessé válik.

Mi egy auditor feladata?

Ahhoz, hogy jó auditor váljon valakiből legalább 1-2 félév számvitelt érdemes hallgatni az egyetemen. A könyvvizsgálók általában gazdasági karokról érkeznek és főleg pénzügy-számvitel diplomával rendelkeznek. Feladatuk ellenőrizni, hogy a piaci szereplők pénzügyi kimutatásai megbízható és valós képet adnak-e a pénzügyi helyzetükről és teljesítményükről. Az auditorok ezáltal hozzájárulnak az üzleti bizalom fenntartásához és növeléséhez.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A gyorsan változó adózási környezet kihívást jelent a nagyvállalatok számára
  A BDO „Az év könyvvizsgáló hálózata”
  Szigorodnak a vállalatok etikus működésének szabályozásai

További hírek ebben a kategóriában

b IoT-kampány a Bosch-tól
2019-02-18 17:12
A határtalan e-kereskedelem hatá...
Digitális mestereket képez a Mag...
Stratégiai együttműködésre lép a...
Már ingyenesen letölthető a Live...