Hírek
21241 hír az adatbázisban
Elektromos hajtású autók értékesítetése a Toyotánál
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-02-12 13:03
Márkák

Nyolc százalékkal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben a Toyota Motor Corp. - tájékoztatta az MTI-t a Toyota Central Europe Kft.

A Toyota tavaly 1,52 millió, részben vagy teljesen elektromos hajtású Toyota és Lexus márkájú autót értékesített, többet az összes többi autógyártó vállalat alternatív hajtású autóeladásainál.

A Toyota tavalyi eladásai nyolc százalékkal múlják felül az előző évi, szintén rekordnak számító értékesítést. A konszern tavalyi eladásaival három évvel a saját magának kitűzött 2020-as határidő előtt teljesítette az évi 1,5 milliós értékesítési célt.

A Toyota így 20 év alatt a Lexus márkát is beleértve már 11,5 millió különböző elektromos hajtáslánccal rendelkező autót értékesített, ez 90 millió tonnával kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent ugyanennyi robbanómotoros autó forgalomba helyezéséhez képest.

A Toyota Motor Corp. hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), hidrogén-üzemanyagcellás elektromos (FCEV) és akkumulátoros elektromos (BEV) autókat gyárt, összesen 35-féle Toyota és Lexus modellt.

A Toyota "Környezetvédelmi Kihívás 2050" elnevezésű terve 2030-ra évi 5,5 millió alternatív hajtású autó értékesítését irányozza elő. Ennek keretében a 2020-as évek elejére tíz akkumulátoros elektromos (BEV) modellt mutat be, 2025-től pedig minden egyes modelljének lesz már elektromos hajtással ellátott változata is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be
  A Toyota és a Lexus a környezetért
  Elektromos meghajtású MINI modellek Kínában
  Toyota-Suzuki együttműködés
  Alapot hozott létre a Toyota technológiafejlesztő startup-vállalkozásokért
  Egy Toyota AYGO a nyeremény
  A Toyota 10,2 millió új autó eladásával számol az idén
  A Toyota az elektromos járműveket fejleszti
  Autómegosztó startupba fektet a Toyota
  Hangulatra reagál a Toyota mini-robotja
  Megkezdte a RAV4 oroszországi gyártását a Toyota

További hírek ebben a kategóriában

A svájci Nestlé bezárja egyetlen...
A Lada tervezése Magyarországon
A Samsung Electronics teljesítmé...
Soproni és egri borok nyerték a ...