Hírek
22800 hír az adatbázisban
Egyre többen fordulnak az utazásközvetítőkhöz
Marketinginfo.hu - 2018-02-07 11:20
Kutatás

Érezhetően évről - évre nő idehaza azoknak az embereknek a száma, akik a nyaralás, a családi vakáció, vagy épp a városlátogatások megszervezését az utazásközvetítő irodákra bízzák.

Ezeknél a legtöbb utazásszervezéssel foglalkozó cég kedvezményes ajánlatai is folyamatosan, illetve naprakészen megtalálhatóak - áll a legnagyobb hazai online utazásközvetítő iroda, az Invia.hu friss piaci elemzésében. Ebből kiderül, hogy az utazni akarók többsége ugyan szívesen böngészi önállóan is az elérhető ajánlatokat, de miután kiválasztotta az ideális célállomást, a konkrét szervezési, egyeztetési feladatokkal már nem szívesen foglalkozik.

Meglepő módon az utazásközvetítő irodák szolgáltatásai iránt nem csupán az idősebb korosztály, illetve a nyelveket nem beszélő emberek körében nagy a kereslet. Az elmúlt egy - két évben sok család, nagyobb baráti társaság, illetve egyedülálló utazó is hozzájuk fordult, hogy szakértő segítséget kapjon az elképzeléseiknek legjobban megfelelő ajánlat megtalálásában és lefoglalásában. Ennek a fordulatnak az oka főleg az időhiánnyal magyarázható az utazni vágyók körében, másrészt a hosszas egyeztetésektől, adminisztrációs feladatoktól is szeretnének mentesülni az emberek.

Ugyanakkor a magyarok utazási preferenciái szinte változatlanok maradtak az elmúlt években. Alapvetően az ár alapján döntenek arról, hogy hová mennek nyaralni. Az ár-érték összevetése szerinti választás még kevésbé jellemző, de folyamatosan lehet látni az előremozdulást ezen a téren is. Viszont utazni szinte csak egyféleképpen szeretünk. Az utasok több mint 2/3-ada (79 százalék) ült repülőre tavaly, hogy eljusson az általa választott pihenőhelyre - állapítja meg az Invia.hu felmérése, amely rámutat arra is, hogy ennek a tendenciának leginkább a egyéni szervezésű utak látták kárát. A jövőre nézve az valószínűsíthető, hogy ezek az arányok ebben az idei évben sem módosulnak jelentősebb mértékben.

Az igények változásával párhuzamosan az utazásközvetítő irodák szolgáltatásai is tovább bővültek a kényelmes, gyors és egyszerű ügyintézés érdekében. Ma már az egy helyen elérhető, hatalmas, de könnyen áttekinthető, egyéni paraméterek alapján jól szűrhető, teljes ár alapján rendezhető kínálattól és a teljes utazás során nyújtott támogatástól kezdve az előzetes, hasznos információkon, az elérhető asszisztencián és kiegészítő termékeken (parkolás, transzfer, biztosítás, st.) át a helyszínen biztosított magyar nyelvű idegenvezetőig széles szolgáltatási paletta áll az utazók rendelkezésére.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A reptéri parkolótól már sima ügy a nyaralás (x)
  Milyen programokon vegyél részt a nyaralás alatt? (x)
  A 2019-es utazási szokások
  A magyarok több mint 60 százaléka tervez nyaralást az idén
  Idén a többség nem egyszer akar utazni
  Kevesebb időt töltenek utazással az ingázók, mint a fővárosiak
  Így utaznak az Y generáció tagjai
  Több pénz jut idén nyaralásra egy felmérés szerint
  Átlagosan 194 ezer forintot költenek nyaralásra a magyarok
  Most már ALDI-val is szervezhetünk az utazást
  Leginkább utazásra költenek az interneten a magyarok
  A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak
  Piaci körkép az utazásszervezőkről
  Átrendeződött idénre az utazási piac
  Repülőstart a nyári utazási szezonra
  Felmérte a Budapest Bank a síszeszonban pihenőket
  Utazásközvetítőt indított a Tesco

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken