Hírek
20219 hír az adatbázisban
Lassú a digitalizáció a kintlévőségek kezelésében
Marketinginfo.hu - 2018-02-06 12:54
Digitális

Az európai vállalatok mindössze 18%-a küld digitális fizetési felszólításokat, Magyarország az átlagnál előrébb tart a folyamatban.

Az EOS Csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya kimutatta, hogy a digitalizáció csak lassan hódít teret a késedelmes kintlévőségek kezelésének területén. Míg a megkérdezett 3400 európai vállalat 49%-a saját folyamatait erősen digitalizáltnak tartja, csupán a cégek 18%-a küld késedelmesen fizető ügyfeleinek digitális felszólítást.

A kutatás kimutatta, hogy Magyarországon a folyamat némileg előrébb tart az európai és a regionális átlagnál egyaránt. A megkérdezett magyarországi vállalatok 55%-a tartja saját folyamatait erősen digitalizáltnak, ám mindössze 19%-uk küld teljesen digitális fizetési felszólításokat, valamilyen célszoftver segítségével emailben vagy SMS-ben.

Somodi Bernadett, az EOS Magyarország marketing igazgatója kiemelte, hogy a digitalizáció eszközeit nem használó cégek komoly előnyöktől esnek el versenytársaikkal szemben: "A megkérdezett szakemberek 42%-a gondolja úgy, hogy a digitális fizetési felszólításokkal a cég időt spórol, 38%-uk szerint pedig a jobb testreszabhatóság miatt javulhat a kintlévőségek feldolgozása. Ezzel szemben csupán a vállalatok 11%-a érzi úgy, hogy a digitalizáció nem javítana semmit a kintlévőség-kezelés hatékonyságán. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az idén több szolgáltató is bevezette a mobillal vagy kártyával gyorsan fizethető e-számlát, amire a fiatalabb generáció fogékonynak mutatkozik. Az EOS Csoport stratégiája kiemelt területként kezeli a digitalizált kintlévőség-kezelést, amiben cégcsoportunk európai szinten úttörő szerepet tölt be" - jelentette ki a szakértő.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kultúrafüggő a digitalizáció sikere
  Digitalizáció a kkv-szektorban
  Applikációkra és optimalizálásra költenek a kkv-k 2018-ban
  Digitalizáció az irodában
  A digitalizáció nem egy lehetőség, hanem kötelező elem
  Újabb digitalizációs robbanás fenyeget
  A németek is tartanak a munkahelyi digitalizációtól
  A logisztikában tartanak a digitalizációtól
  Digitalizáció a vállalati dokumentum kezelésben
  Sok a kintlévőség, mégsincs nyilvántartva

További hírek ebben a kategóriában

Fókuszban a KKV digitalizáció a ...
Húszezer évnyi fejlődést hozhat ...
Vodafone IoT megoldás a CIB bank...
Stratégiai megállapodást kötött ...