Hírek
21405 hír az adatbázisban
6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco
Marketinginfo.hu - 2018-02-07 15:59
CSR

Tavaly összesen több mint 6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerszervezetein keresztül rászorulóknak.

Az áruházlánc 2014 óta működteti napi élelmiszermentő programját. Ennek indulása óta már több mint 10 400 tonna élelmiszert ajánlott fel jótékony célra, ami több mint 26 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem a Tesco számára prioritás. Társadalmilag felelős vállalatként azon dolgozik, hogy folyamatosan csökkentse a működése során keletkező felesleget, a pazarlás ellen pedig már most is számos eszközzel, így áruházi élelmiszermentő programmal, valamint a Perfectly Imperfect kínálattal is küzd.

A Tesco célja, hogy áruházaiban egyetlen falat fogyasztható élelmiszer se vesszen kárba. Ennek érdekében elkötelezte magát, hogy 2020-ra az összes közép-európai áruházát felkészíti arra, hogy jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget. A négy érintett országban (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) jelenleg összesen 650 áruház vesz részt a programban, melyek tavaly több mint 16 900 tonna élelmiszert adományoztak a helyi élelmiszerbankokkal együttműködésben.

A Tesco Magyarországon a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen 2014 óta működteti áruházi élelmiszermentő programját, melynek keretében a programban résztvevő áruházakban a munkatársak minden nap összegyűjtik, szortírozzák és az egyesület partnerszervezetein keresztül jótékony célra ajánlják fel a már nem eladható, azonban fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt és pékárut. Az adományokat az áruházak környékén élő rászorulók kapják meg.

A program a kezdetek óta folyamatosan bővült, 2017-ben pedig több szempontból is rekord évet zárt. A résztvevő áruházak száma elérte, majd túllépte a százat, valamint az első szupermarketek és expresszek csatlakozásával az év végére 139-re nőtt. A napi áruházi élelmiszermentés keretében 2017-ben összesen 6745 tonna élelmiszert adományozott az áruházlánc jótékony célra, ami közel két és félszerese az előző évben átadott mennyiségnek.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem másik eszközeként 2017-ben a Tesco itthon is bevezette a Perfectly Imperfect kínálatot, mellyel szállítóinak segít csökkenteni a termelői oldalon keletkező pazarlás mértékét oly módon, hogy esztétikailag nem tökéletes, de minőségi szempontból egyébként kifogástalan gyümölcsöket és zöldségeket is átvesz egyes partnereitől. Ezzel a bevezetés óta több mint 600 ezer kilogramm terményt mentett meg a kidobástól. A kínálat kezdetben 12 magyarországi áruházban volt elérhető, majd a pozitív vásárlói visszajelzések mellett 2017. őszén az összes hipermarketben elérhető vált, 2018 év elejétől pedig már 148 magyarországi áruházban, köztük szupermarketekben is kapható. Nemcsak a kínálat elérhetősége, a termékek köre is jelentősen bővült. A kezdeti alma, répa, burgonya mellett a hipermarketek állandó kínálatába avokádó, fokhagyma és édesburgonya, valamint szezonálisan olyan zöldségek és gyümölcsök is bekerültek, mint a kígyóuborka és a körte.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több mint 11 000 tonna élelmiszert gyűjtött be tavaly az Élelmiszerbank
  Közel 200 tonna élelmiszeradomány a Tesco vásárlóitól
  Adományoz jótékony célra élelmiszert a Tesco
  Több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot kaptak a nélkülözők
  A Tesco is kivonta üzleteiből a Greenyard fagyasztott zöldségeit
  Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco
  Édességcsomagokat oszt ki az élelmiszerbank gyermeknap alkalmából
  A Tesco közösségeket támogató programja
  Visszahív két játékot biztonsági okokból a Tesco
  Ismét Felelős Támogató Védjegyet kapott a Tesco
  15 millió tojással készült húsvétra a Tesco
  Az élelmiszerbank tavaly
  516 tonna tartós élelmiszer a Tesco Európa vásárlóitól
  Több mint 60 millió forint a Tesco vásárlóitól
  Közel 180 tonna élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói
  Több jótékonysági programot támogat a Tesco
  A Tesco idén is segíti a szeretet.éhség. adománygyűjtést
  A Tesco vásárlóival együtt harcol a mellrák ellen
  A vásárlói szavazás a Tesco "Ön választ, mi segítünk" program
  5 millió a fiatal úszótehetségek támogatására

További hírek ebben a kategóriában

Az MNB a hátrányos szociális hel...
SHARE-el a természetért
Együttműködik az Audi Hungaria é...
1300 fiatal kezdi el pályafutásá...