Hírek
20219 hír az adatbázisban
Az Egis újabb kutatás-fejlesztés ptojektje
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-01-30 16:40
Egészségmarketing

Innovatív, nagy hozzáadott értékű gyógyszerhatóanyagok és -készítmények kutatás-fejlesztése kardiológiai, onkológiai és a központi idegrendszeri betegségek területén.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közel 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton kardiovaszkuláris, onkológiai és központi idegrendszeri gyógyszerkészítmények fejlesztésére. A vállalat több tucat hatóanyagot és gyógyszerkészítményt fejleszt a pályázati forrás bevonásával megvalósuló, 2017-ben megkezdett projekt keretében.

A gyógyszerfejlesztések révén új, korszerű, ugyanakkor gazdaságosan előállítható, a betegek széles köre számára elérhető és könnyen alkalmazható termékek kerülnek hazai és nemzetközi forgalomba, amelyek hozzájárulnak a magyar lakosságot leginkább érintő
megbetegedések megfelelő ellátásához, így hazánk kedvezőtlen halálozási mutatóinak javításához is.

A projekt újdonságtartalmát új generikus készítmények és az adott hatástani területen újdonságot jelentő gyógyszerek, például új fix dózisú kombinációs készítmények adják. A kétéves futamidő alatt egyes termékfejlesztések befejeződnek, mások a laboratóriumi szintű hatóanyag kutatástól kiindulva a készítményfejlesztésig bezárólag különböző fejlesztési fázisokat érnek el. Három termék legkésőbb a projektfenntartási időszak végére várhatóan piacra is kerül.

Az Egis kutatás-fejlesztési szakemberei a projekt keretében új gyógyszer-technológiai és analitikai eljárásokat dolgoznak ki. Az így megszerzett tudás alkalmazható lesz más, nem e projekt keretében végzett hatóanyag- és készítményfejlesztésekben, illetve
továbbfejlesztésekben is.

A fejlesztések szakmai és infrastrukturális hátterét az Egis jelentős részben a saját kutatóbázisára támaszkodva biztosítja. A belső erőforrások kiegészítésére és erősítésére a vállalat bevonja a kutatásokba a hazai és nemzetközi tudományos életben elismert
eredményekkel és referenciákkal rendelkező MTA Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportját, valamint a H-ION Kutató, Fejlesztő és Innovációs Kft-t is.

A fejlesztési ráfordítások gazdasági megtérülését a fennálló piaci igények biztosítják. A projekt eredményei a várakozások szerint tovább erősítik az Egis Gyógyszergyár Zrt. regionálisan meghatározó piaci pozícióját és nemzetgazdasági jelentőségét.

(OTS-MTI)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezekre a betegségekre kerestek rá
  Körmend névadó szponzor marad az Egis
  Az EGIS neo-t választotta

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Nestlé A Nestlé kevesebb cukorral
2018-04-24 13:57
Új weboldal indult a tudatosabb ...
Súlyos milliók fogyókúrás készít...
Tízszeresére nőtt a magyar ételp...
A Boehringer Ingelheim és a Vand...