Hírek
20217 hír az adatbázisban
A SPAR 2025-től nem forgalmaz ketreces tartásból származó tojásokat
Marketinginfo.hu - 2018-01-26 15:38
CSR

A SPAR Ausztria csoporthoz tartozó szlovén, horvát, olasz és magyar szervezetek legkésőbb 2025-től nem árulnak majd ketreces tartásból származó tojásokat.

Ezzel egyidejűleg pedig bővítik a szabad tartásból és biotartásból származó tojások választékát. Ausztriában a SPAR már 2004 óta nem forgalmaz ketreces tartásból származó tojásokat.

A tojótyúkok hagyományos ketrecekben való tartását már 2012 óta törvény tiltja az EU teljes területén, de úgynevezett kiépített tojóketrecekben azonban a tartás továbbra is megengedett. A SPAR Ausztria csoport szlovéniai, horvátországi, olaszországi és magyarországi leányvállalatai most célul tűzték ki, hogy az ilyen, tojóketreces tartásból származó tojásokat is száműzik a polcaikról, és már csak tyúkólas tartásból, szabad tartásból vagy biotartásból származó tojásokat árulnak majd. Ausztriában ugyanakkor már 2004 óta nem árulnak ketreces tartásból származó tojást. Az egyes országokban eddig a termelési kapacitás hiánya akadályozta a korábbi átállást. Azért, hogy a beszállítók számára is lehetővé tegyék az átálláshoz szükséges átalakításokat és beruházásokat, a SPAR a jövőben évente 10 százalékkal fogja csökkenteni a ketreces tartásból származó tojások arányát. Az egyes országok árukínálatában eltérő arányt képviselő tojások mennyiségéből kiindulva a tervek szerint a ketreces tartásból származó tojások legkésőbb 2025-re eltűnnek valamennyi SPAR-áruház polcairól. Ezzel párhuzamosan valamennyi országban bővítik a szabad tartásból vagy biotartásból származó tojások kínálatát.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A SPAR vásárlóival együtt tesz az élelmiszerpazarlás ellen
  Százezreken segített a SPAR
  Legmagasabb minőségi szabványok a SPAR-nál
  Folytatja modernizációs programját a SPAR
  Két üzletet nyitott újra a SPAR
  Önkiszolgáló kasszák segítik a vásárlást a SPAR-nál
  Újranyitott három SPAR áruház
  SPAR-terem az egyetemen
  Superbrands-díjat kapott a SPAR
  Új üzemet épít a SPAR Üllőn

További hírek ebben a kategóriában

Innovatív megoldásokat díjazott ...
Az E.ON a Magyar Vízilabda Szöve...
A Vodafone és az ESL nemzetközi ...
Megvannak az E.ON Energy Globe d...