Hírek
23448 hír az adatbázisban
Már négyezer termék rendelkezik Magyar Termék védjeggyel
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-01-25 12:24
Egyéb

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) folytatja az együttműködést a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel, amelynek védjegyei már megtalálhatóak közel 160 cég, mintegy négyezer termékén.

Az FM MTI-nek küldött közleménye szerint az FM partnere a tizenkét éve alapított nonprofit társaságnak, mely származást és eredetet tanúsító védjegyeivel a hazai áruk könnyű azonosíthatóságát segíti, növelve ezzel a magyar termékek iránti keresletet.

Az együttműködéssel a tárca kiemelt célja, hogy támogassa a magyar élelmiszerek fogyasztásának növekedését, a magyar élelmiszer előállítókat, továbbá felhívja a figyelmet a magyar termékek fogyasztásával járó előnyökre - írták.

A "Magyar Termék" védjegyek fellelhetők azon termékeken, melyek száz százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készültek, a "Hazai Termék" elnevezésnél az élelmiszernek hazai feldolgozásúnak és az összetevőket tekintve legalább felében magyar származásúnak kell lennie. "Hazai Feldolgozású Termék" elnevezéssel jelölik a belföldön feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó élelmiszereket.

A védjegyeket a Budapesti Gazdasági Egyetem marketing intézetének 2017-es kutatása szerint az áruk eredetére kíváncsi fogyasztók 94 százaléka ismeri. A felmérések szerint a védjegy üzenete is eljut a fogyasztókhoz: a termék származási helyét fontosnak tartó megkérdezettek 71 százaléka a Magyar Termék védjegyes árut megbízhatóbb eredetűnek tartja a többi terméknél.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A PromoBox Magyar Termék ajándékcsomagjai
  FOME a Magyar Termék védjegyek erősítéséért
  KiSZÍVezhetik a vásárlók Magyarországot
  Két magyar termék a világ legjobb élelmiszerei között
  Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
  Tarolt a Lidl a Magyar Termék Nagydíj idei versenyén
  Átadták a Magyar Termék Nagydíjakat
  20. alkalommal adják át a Magyar Termék Nagydíjakat
  Magyar Kincsek sorozatot indít a Magyar Termék
  Állta a versenyt a multikkal a Magyar Termék

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...