Hírek
23465 hír az adatbázisban
Két elismerést is kapott a Continental
Marketinginfo.hu - 2018-01-16 15:45
Design

A Continental is elismerésben részesült a 2018-as Német Design Díjátadón, mint ahogy az tavaly és tavalyelőtt is történt.

A Német Formatervezési Tanács a "Közlekedés" kategória nyertesének választotta a vállalatcsoport intelligens ablakvezérlését és a háromdimenziós kijelző felületét. Ezzel a nemzetközi zsűri is elismerte a technológiai vállalat minőségi munkáját és innovatív leleményességét. A díjat 2018. február 9-én adják át Frankfurtban.

Intelligens ablakvezérlés

Az intelligens ablaküveg automatikusan vagy gombnyomásra sötétedik be a beállított szintekre. A technológia üvegbe épített speciális fóliát használ, amelyeknek megváltozik az áttetszősége az elektromos vezérléstől érkező jel hatására. Ezzel a megoldással akár négy grammal is csökkenthető a CO2 kibocsátás kilométerenként. Emellett fokozza a kényelmet és a biztonságot, mivel a sofőrt nem vakítja el a napfény, és a figyelme nem terelődik el például a napellenző lehajtásakor. Az ablakok automatikus besötétítése egyúttal a kocsiban hagyott értékek védelmét is szolgálhatja. "Megtiszteltetés számunkra, hogy a Német Formatervezési Tanács is elismerte az intelligens ablakvezérlés által nyújtott lehetőségeket, ez pedig megerősített minket abban a törekvésünkben, hogy rugalmas rendszermegoldásként fejlesszük ezt tovább" - mondta Andreas Wolf, a Continental Váz és Biztonság üzletágának vezetője. "Az, hogy fokozatosan állíthatjuk az ablakon keresztül beáramló fény mennyiségét, növeli a vezetés kényelmét és biztonságát" - így kommentálta a döntését a Német Design Díjátadó zsűrije.


3D kijelzőfelület

Amellett, hogy egyre nagyobbá válnak az autók kijelzői, egyre több funkciót és digitális tartalmat képesek kezelni. Kiváló példa erre a digitális műszercsoport, amely rugalmasan jeleníti meg a digitális tartalmat, ugyanakkor ebben az esetben korlátozott a testreszabhatóság. Itt lép színre a Continental 3D kijelzője. A hagyományos kijelző felületet optikailag kötött és topográfiai elemekkel bővíti ki, és utat nyit a kreativitás szabadságának. "A kijelzőnk személyre szabható, mind az egyes márkák, mind a sofőrök tekintetében. Büszkék vagyunk arra, hogy a Német Formatervezési Tanács ezzel a díjjal elismerte azt az erőfeszítésünket, amellyel a személyre szabott vezetés élményét kívánjuk jobbá tenni" - tette hozzá Dr. Frank Rabe, a Continental Műszerek és Sofőr Felhasználói Felületek üzletágának vezetője.

"Az innovatív kijelző háromdimenziós jellegének köszönhetően számos információ jelenik meg a legkülönbözőbb helyeken új, modern formában, és ezzel teljesen új megjelenést és érzést kelt a belső térben" - a zsűri így érvelt a 3D kijelző felület győzelme mellett.

A 2018-as Német Design Díjátadó

A Német Design Díjátadó a Német Formatervezési Tanács prémium nemzetközi megmérettetése. Az a célja, hogy felfedezze, bemutassa és jutalmazza az egyedi design trendeket. Ennek érdekében évről évre díjazza a termékek és a kommunikáció területén született, magas minőségű pályázatokat, amelyek önmagukban mind forradalmi design újdonságok. A Német Design Díjat 2012-ben adták át először, és ma már a világ egyik legrangosabb megmérettetése e témában, amelyet szakmai körökben is nagyra becsülnek.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Continental abroncsa ért el első helyezést
  A Continental együttműködik a Debreceni Egyetemmel
  A Continental okos ruházata a CES-en
  Nagy Mihály a Continental csoport országkoordinátora
  A Continental 50 éve alkotta meg az első sofőr nélküli autót
  A Continental mesterséges intelligencia központot nyit
  Félmillió forintos adomány a Continentaltól
  Megállapodást kötött a Continental és a Műszaki Egyetem
  Elismerést kapott a Continental
  Continental gumiabroncs pitypangból
  Itt az idő az automatizált vezetés jogi keretének kidolgozására
  Prémium a Continentaltól
  Continental sikere a szponzoráció után
  Az orosz KAMAZ-Master és a Continental
  A Continental a CES 2017-es Innovációs Díját nyerte el
  Kreatív installációt készített a Continental

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...