Hírek
21255 hír az adatbázisban
Új robotok az LG-tól
Marketinginfo.hu - 2018-01-11 13:13
Digitális

A legújabb robotokat kifejezetten kereskedelmi használatra, a hotelek, repülőterek és bevásárlóközpontok számára fejlesztették ki.

Mindhárom robot az LG új CLOi márkájának tagja: a felszolgáló robot (Serving Robot), a hordárrobot (Porter Robot) és a bevásárló-asszisztens robot (Shopping Cart Robot) az LG tavaly bemutatott reptéri robotjainak (Airport Guide Robot és Airport Cleaning Robot) nyomdokaiba lép, melyek sikerrel vizsgáztak a koreai Incheon Nemzetközi Repülőtéren. A CLOi termékcsaládnak szintén tagja a tavaly bemutatott fűnyíró robot (Lawn Mowing Robot) és a barátságos Hub Robot. Utóbbit nemrégiben sikeresen tesztelték Korea egyik legnagyobb pénzintézeténél, ahol a robot a bankfiókokban szolgálta ki az ügyfeleket.

A felszolgáló robot (Serving Robot) feladata, hogy a hotelekben és reptéri várótermekben gyorsan és hatékonyan vigye ki a megrendelt ételeket és italokat a vendégeknek. A robot éjjel-nappal, megszakítás nélkül képes ellátni egy pincér feladatait, beépített csúsztatható tálcájával pedig úgy képes odanyújtani a vásárlóknak az elkészült fogásokat, hogy azokat könnyebb legyen elvenni. Ha a kívánt ételek és italok felszolgálása megtörtént és ezt a vendég is jóváhagyja, a robot önállóan visszatér a helyére.

A csomaghordó robotot (Porter Robot) kifejezetten arra tervezték, hogy a szállóvendégek poggyászát a szobákba szállítsa - ezzel a robot minimálisra csökkenti azt a kényelmetlenséget, amit a lassú kiszolgálás vagy az alkalmazottakra történő várakozás jelenthet egy forgalmas hotelben. A csomaghordó robot segítségével be- és kijelentkezhetnek a vendégek, de a számlát is rendezhetik rajta keresztül, így a szobák elfoglalása vagy a hotelből való távozás a lehető leggyorsabbá és legkényelmesebbé válik.

Az LG a bevásárlóközpontokban is felhasználja a robotika terén szerzett tapasztalatait, különleges vásárlási élményt nyújtva a prémium szupermarketek látogatóinak. Az LG bevásárló-asszisztens robotjának (Shopping Cart Robot) vonalkód-olvasójával a vásárlók beszkennnelhetik a termékeket, így azonnal tájékozódhatnak az árakról, de a teljes bevásárlólistájukat is megtekinthetik a robot kijelzőjén. A robot az okostelefonos alkalmazásokban kiválasztott termékekhez is el tudja vezetni a vásárlókat az üzleten belül.

"Az LG elkötelezett a robotportfólió bővítése iránt: hiszünk benne, hogy a robotikai megoldások jövőbeni növekedésünk motorját jelentik. Olyan robotokat szeretnénk létrehozni, amelyek valódi innovációval teszik kényelmesebbé vásárlóink életét" - mondta Ryu Hye-jung, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának divízióvezetője. "A továbbiakban is kereskedelmi és háztartási robotok széles választékát fejlesztjük majd ki, és új lehetőségeket keresünk a robotikai iparág fejlődésének előmozdítására."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Utasítások a robotoktól
  Félnek a robotoktól az építőiparban
  Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek
  Pekingről készült fotók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
  A robotok átveszik majd az irányítást az emberek felett?
  A Müncheni repülőtér és a Lufthansa humanoid robot
  Robotok intézhetik az útlevelünket
  Digitalizáció az irodában
  Örülnénk-e z elektromos autók- és a robotizálásnak?
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A Bosch munkatársakká változtatja a robotokat
  Robotok a világ egyik legfontosabb repülőterén
  Kell-e félnünk a robotoktól?
  Ilyen lesz a munka az ipari robotokkal
  1,5 óra alatt megtanulható a robotprogramozás

További hírek ebben a kategóriában

Intelligens kiszolgálórobotokat ...
A Campaign magazin 2019-es Tech ...
A Magyar Telekom új márkakampány...
Íme 2018 legjobb honlapjai!