Hírek
20377 hír az adatbázisban
A Boehringer Ingelheim az innováció iránti elkötelezettsége
Marketinginfo.hu - 2018-01-12 12:12
CSR

A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy 100 millióról 250 millió euróra növeli a cég vállalkozási alapjának (Boehringer Ingelheim Venture Fund, BIVF) támogatását.

A támogatást sokat ígérő, korai fázisban lévő startup cégekbe fektetik be, amely cégek működési területe elsősorban a regeneratív gyógyászat, a fertőző betegségek kezelése és az immun-onkológia, továbbá a támogatásból növelik az USA-beli portfoliót, és belépnek a digitális egészségügy területére is. A jelentős támogatásnövelés mellett megduplázzák a befektetési menedzserek számát is.

"Minket a BIVF-nél nagyban ösztönöz az, hogy lehetőségünk van növelni a befektetéseket, és működésünket kiterjeszthetjük az orvosbiológiai kutatások legígéretesebb területeire" - mondja Dr. Frank Kalkbrenner, vállalati alelnök, a BIVF igazgatója. "Izgatottan várjuk, hogy 2018-ban megnyissuk második irodánkat az USA-ban, mert így szorosabbra vonhatjuk az együttműködést a Nyugati Parton tevékenykedő biotechnológiai és startup cégekkel. Ez egyben újabb lépést jelent azon törekvéseinkben is, hogy a globális digitális egészségügyi átalakulás középpontjába kerülhessünk."

Ez a bővítés a BIVF már meglévő portfoliójára épül, amelyben 21 biotechnológiai és korai fázisban lévő startup cég kapott helyet; ezek különféle terápiás területeken, köztük az immun-onkológia területén dolgoznak. A portfolióbővítés friss sikerei közé tartoznak a következők:
 
  • A Rigontec a veleszületett immunrendszer részét képező, retinolsav-indukálható gén I útvonal elérésének területén végez élen járó tevékenységet, ami egy újszerű, különálló megközelítési mód a rákellenes immunterápiában, és célja mind az azonnali, mind a hosszú távú tumorellenes immunitás serkentése. A Rigontec vállalatot 2017 szeptemberében felvásárolta a Merck (amely az USA-n és Kanadán kívüli országokban MSD néven ismert) 115 millió eurós kezdeti kifizetéssel és akár 349 millió eurós későbbi járulékos kifizetésekkel.


 
  • A ViraTherapeutics az onkolitikus vírusterápiák fejlesztésére specializálódott. 2016-ban a BIVF opciós megállapodást kötött maximum 210 millió eurós tranzakciós értékkel, amelybe beletartozik a ViraTherapeutics VSV-GP fejlesztési tevékenységeinek kofinanszírozása.


 
  • Az Okairos a jelentős fertőző betegségek és a rák elleni T-sejt alapú vakcinák fejlesztésében végez úttörő munkát. 2011-ben, egy évvel a BIVF megalapítása után az Okairos részesült az első befektetésben. A céget 2013-ban felvásárolta a GlaxoSmithKline, ezáltal létrejött a BIVF első sikeres értékesítése.


"A Boehringer Ingelheim Vállalkozási Alap attól különleges, hogy nagyon szoros bizalmi kapcsolatban állunk azokkal a portfoliókkal és vállalkozásokkal, amelyekkel együtt dolgozhatunk" - tette hozzá Kalkbrenner. "Ezen kapcsolatokon keresztül sikeresen fejlesztettünk számos biotechnológiai startupot - a létrehozástól az értékesítésig -, és nagyon várjuk az előttünk álló feladatokat. Olyan csapatot alkotunk, amely örömmel veszi az új irányokat és a kockázatot, ha mindezzel új megoldásokat érhetünk el, amelyek egy nap majd segíteni fognak abban, hogy az emberek egészségesebb életet élhessenek."

A Boehringer Ingelheim innovációs stratégiája elkötelezetten tágítja tovább az orvosbiológiai kutatás-fejlesztés határait oly módon, hogy felgyorsítja a vadonatúj terápiák bevezetését a rászoruló betegek számára. A BIVF az úttörő tudományágak fejlesztésébe fektet be, így jelentős előnyökhöz juttathatja a betegeket, és új lehetőségek nyílnak meg a Boehringer Ingelheim számára is új területek meghódításában. Az Alap aktívan közreműködik abban, hogy cégek válhassanak le, illetve alakulhassanak meg az adott területen dolgozó tudósok részvételével, és öt-hét éves időtartamú projektfejlesztéseket biztosít magvető vagy első körös befektetések révén. A több fázisban adott befektetések 0,5-3 millió eurótól indulnak, és elérhetik akár 10-15 millió eurós támogatást is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Boehringer Ingelheim és a Vanderbilt Egyetem együttműködése
  A Boehringer Ingelheim elindítja az opnMe.com nevű platformot
  A Boehringer Ingelheim 2016-ban sikeres évet zárt
  Új típusú CSR kezdeményezést támogat a Boehringer
  Allergiaellenes oldalt indít a Boehringer Ingelheim

További hírek ebben a kategóriában

A Lavazza marad a Grand Slam-tor...
Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...