Hírek
20073 hír az adatbázisban
516 tonna tartós élelmiszer a Tesco Európa vásárlóitól
Marketinginfo.hu - 2018-01-10 09:43
CSR

516 tonna, több mint 1,2 millió adag ételnek megfelelő mennyiségű tartós élelmiszert adományoztak rászorulóknak novemberben és decemberben a Tesco közép-európai vásárlói a karácsonyi adománygyűjtésen.

A vásárlók mellett az áruházlánc maga is hozzájárul az akció sikeréhez: mind a négy érintett országban az adományok értékének 20 százalékának megfelelő összeggel egészítette ki a támogatást.

A tartós élelmiszergyűjtéshez közép-európai szinten közel 800 áruház csatlakozott. A cseh, lengyel, magyar és szlovák áruházakban összesen 516 tonna adomány gyűlt össze, ami több mint 1,2 millió adag ételnek megfelelő mennyiség. Ezek értékét mind a négy országban 20-20%-kal egészítette ki a Tesco, amelyet a helyi élelmiszerbankok kapacitásuk és erőforrásuk bővítésére tudnak felhasználni. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben Magyarországon az akcióban 161 Tesco áruház vett részt, és összesen 180 tonna adomány gyűlt össze.

A tartós élelmiszer-gyűjtéshez a tavalyi évhez hasonlóan az F&F márka is csatlakozott. A "Hat with a heart" fantázianéven forgalmazott karácsonyi sapkák megvásárlása szintén a helyi élelmiszerbankok működését támogatja. Az F&F minden január végéig eladott darab után egy eurót ajánl fel, a Tesco Európa országaiban összesen minimum 7000 eurót fordít erre a célra.

A Tesco hisz benne, hogy együtt nagy dolgokra vagyunk képesek, ezért most először meghívta szállító partnereit is, hogy csatlakozzanak karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányához, hogy közösen még több terméket adományozhassanak a közép-európai élelmiszerbankok számára. Magyarországon a Szegedi Paprika Zrt. csatlakozott a kezdeményezéshez, a vállalat 426 kg konzervet ajánlott fel jótékony célra.

A tartós élelmiszergyűjtés mellett az áruházlánc közép-európai szinten egész évben együttműködik a helyi élelmiszerbankokkal. A Tesco élelmiszermentő-programja keretében a munkatársak több mint 500 áruházban minden munkanap végén összegyűjtik az élelmiszer-felesleget, vagyis a már nem értékesíthető, de még fogyasztható élelmiszereket, amit az élelmiszerbankok segítségével rászorulóknak juttatnak el. A Tesco célja, hogy 2020-ra minden közép-európai áruháza jótékony célra tudja felajánlani a felesleget.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Tesco közösségeket támogató programja
  Visszahív két játékot biztonsági okokból a Tesco
  Ismét Felelős Támogató Védjegyet kapott a Tesco
  15 millió tojással készült húsvétra a Tesco
  6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco
  Több mint 60 millió forint a Tesco vásárlóitól
  Közel 180 tonna élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói
  Több jótékonysági programot támogat a Tesco
  A Tesco idén is segíti a szeretet.éhség. adománygyűjtést
  A Tesco vásárlóival együtt harcol a mellrák ellen
  A vásárlói szavazás a Tesco "Ön választ, mi segítünk" program
  5 millió a fiatal úszótehetségek támogatására
  A Tesco szállító partnereivel közösen támogatja az Élelmiszerbank Egyesületet

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat