Hírek
22246 hír az adatbázisban
A Ford a haszonjármű piac erősödését várja az idén
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-01-09 12:13
Márkák

Tíz-tizenkét százalékos növekedési potenciált lát a magyarországi haszongépjármű szegmensben az idei évre a Ford Magyarország.

Ez alapján a márkának a piacit kissé meghaladó erősödésében és a kishaszonjármű piacon megszerzett domináns pozíciójának megtartásában bízik a cég ügyvezetője.

Szamosi Viktor Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: várakozásaik szerint a következő két évben folytatódik az európai és a magyar autópiac szolid növekedése, amelyet a lakossági fogyasztás bővülése hajt. A válság évein túljutva nő a magánszemély vásárlók aránya, akiknek fele jelenleg már lízingkonstrukciót választ a finanszírozáshoz - jelezte.

Kitért arra, hogy szakértői becslések szerint akár évi 50 ezerrel is növekedne a jelenleg 160 ezer darabot megközelítő magyarországi újjármű-értékesítés, ha ezt adóváltozások és egyéb intézkedések támogatnák. Ilyennek nevezte egyebek között a járművek szén-dioxid-kibocsátás alapú adóztatását, illetve az áfavisszaélések megszüntetése érdekében a jogszabályok szigorúbb betartatását.

A Ford tavaly az első helyen végzett a márkák erősorrendjében a személygépkocsik és kishaszonjárművek együttes értékesítési listáján is, a Carinfo adatai szerint 16 033 jármű eladásával 11,77 százalékos résesedést szerzett a magyarországi újautópiacon. Tavalyi eladásait 6,22 százalékkal múlta felül a márka.

A Ford értékesítésének mintegy 20 százaléka kishaszonjármű. A tavaly eladott 4661 haszonjármű ugyan elmarad az előző évi 5572 darabtól, mindazonáltal több mint 23 százalékos részesedést, ezzel elsőséget eredményezett a piacon. A visszaesést a növekedési hitelprogram kifutása miatti magas bázissal magyarázzák a cég vezetői, akik az idén már akár 10-12 százalékos növekedés valószínűsítenek.

A Ford 2018-ban új modellek offenzívájával készül a növekvő keresletre, tíz teljesen megújult modellel jelentkezik - jelezte Szamosi Viktor. Hozzátette: folytatják a márkakereskedői hálózat bővítését is, az idén két új szalon nyitása várható a meglévő 35 értékesítési pont és 49 szervizpont mellett.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a Ford Szentendrén működteti európai szolgáltatási központját, amely mintegy 500 dolgozót, főleg diplomás magyar fiatalokat foglalkoztat. A központ létszáma tavaly több mint 100 fővel gyarapodott.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Ford T-modell a Közlekedési Múzeum tulajdonában
  Ford Brexitről
  Magyarországon 20 százalékkal több Fordot adtak el tavaly
  Új szolgáltató központot nyitott a Ford
  Új vállalatot alapított a Ford az önvezetőjármű-üzletágban
  A Ford az idén gyártja a legtöbb autót Romániában
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  Kihalófélben a dízel?
  Fordulat a használtautó piacon
  Az amerikai Ford további 700 dolgozót alkalmaz
  Jól járt a Ford
  Újabb ezer dolgozót alkalmaz a Ford Romániában
  Negyedszázados az AAA AUTO
  Új autó TOP 3 2016-ban: Ford, Suzuki, Opel

További hírek ebben a kategóriában

Hibridet gyárt 2020-ban a Magyar...
A Nestlé beruház a csomagolási m...
Tavaly is a Volkswagen volt a vi...
Megvette a Master Good a Ságát