Hírek
21257 hír az adatbázisban
Társadalmilag felelős befektetés a profitnál is fontosabb?
Marketinginfo.hu - 2018-01-08 09:26
CSR

Hazai szinten még kevésbé, a globális befektetések piacán azonban már a 90-es évek óta jelen vannak a társadalmi felelősséget középpontba helyező megtakarítások (Social Responsibility Investment, SRI).

"A fenntartható fejlődést és a társadalmi felelősségvállalást - ezzel pedig egy jobb, élhetőbb, egészségesebb világ megteremtését - szem előtt tartó cégek nem csak a jövő generáció teljes élete szempontjából fontosak, de befektetési oldalról is egyre inkább teret nyernek. A K&H fontosnak tartja, hogy reagáljon a társadalmi igényekre, ezért élen jár az ilyen megtakarítások létrehozásában és menedzselésében: Magyarországon egyelőre a K&H öko részvény alap az egyetlen SRI befektetési alap" - tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy az SRI alapok hozama nem marad el a hagyományos befektetésekétől, hiszen a globális szinten fenntartható cégek saját működésük során a hosszú távú szemléletre törekednek. Eközben azonban egy igen jelentős hozzáadott értékkel is bírnak, mégpedig, hogy megtakarításunkkal a fenntartható fejlődést - és ezzel tulajdonképpen utódaink jövőjét támogatjuk" - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

Az SRI megtakarításoknál egy professzorokból álló tanácsadó testület, valamint erre szakosodott elemzők segítenek a különböző eszközök vizsgálatában, figyelembe véve többek között az emberi és a munkavállalói jogok érvényesülését, a környezetvédelmet és a korrupció elleni fellépést, majd az ezen a többszintű rostán átment befektetésekből alakítják ki a portfóliót. Ezzel a megtakarítók olyan részvény- és kötvény befektetések felé irányíthatók, amelyek kedvező hozamlehetőséget kínálnak, és egyben segítik a hosszabb távú fenntartható fejlődést.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jó befektetés még az ingatlan?
  Társadalmi Befektetési Program a KPMG-tól
  Meghaladták a hazai kereskedelmi ingatlanbefektetések az 1,7 milliárd eurót tavaly
  Az Ericsson, a K&H és a Tesco nyerték el MAF díjakat
  10 vállalat került a MAF Társadalmi Befektetések Díj döntőjébe
  10 vállalat került a MAF döntőjébe
  A GE Healthcare új befektetése
  Szaporodó befektetések, optimista startupok

További hírek ebben a kategóriában

Kép: NaturAqua-KORE A NaturAqua ismét támogat
2019-01-18 16:58
A LeasePlan támogatja a világbaj...
Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...