Hírek
23030 hír az adatbázisban
Esélyegyenlőségi díjakat kapott a SPAR
Marketinginfo.hu - 2017-12-15 11:25
CSR

Negyedik alkalommal kapta meg a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a SPAR Magyarország.

A vállalat az autista fiatalokkal foglalkozó Janka Tanyával való együttműködésért pedig Befogadó Munkahely különdíjat kapott.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Salva Vita Alapítvány indította el 2010-ben. A kezdeményezés célja, hogy a fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását elősegítse. A nyertes pályázók az elismerés megszerzését követően jogosulttá válnak a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára két évig. Az idei elismeréseket az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta át a munkáltatóknak.

A SPAR Magyarország 2010-ben kapta meg először a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, idén pedig már negyedik alkalommal vette át a vállalat a kétévente adományozott díjat.

"A SPAR Magyarország alapítása óta kiemelt céljának tekinti az esélyegyenlőség kérdését. Jelenleg 150 megváltozott munkaképességű kollégánk van. Kiemelt figyelmet fordítunk a beilleszkedésükre és a hosszú távú foglalkoztatásukra. Cégünknél esélyegyenlőségi referens foglalkozik a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal, emellett érzékenyítő tréningeket is tartunk. Ezeken kívül folyamatosan keressük azokat a támogatási formákat, amelyekkel elősegíthetjük a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtését", ismertette Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Az idei évtől a vállalat együttműködik a tótvázsonyi Janka Tanyával, amely autista fiatalokkal foglalkozó nonprofit szervezet. A Janka Tanya célja olyan napközi foglalkozás megvalósítása, amely lehetővé teszi a sikerélmény megélését és hozzájárul ahhoz, hogy az autista kollégák részt vehessenek a társadalom életében. A veszprémi INTERSPAR munkatársai heti két alkalommal fogadják a fiatalokat, akik fejlesztő pedagógusaik mentorálásával különböző feladatokat látnak el az áruházban. A kezdeményezés közösségformáló ereje mellett lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalokat közelebb hozza a munka világához.

A SPAR az idei esélyegyenlőségi pályázaton Befogadó Munkahely különdíjat kapott a Janka Tanyával megvalósított programja elismeréseként.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kutatás: lassan lépeget a nemi egyenlőség felé a PR-ipar
  A SPAR nyerte a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat
  A Libri-Bookline és a Spar lettek az év kereskedői
  A magyar munkavállalók vágynak leginkább az elismerésre
  Új HR-vezető a SPAR-nál
  Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
  Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
  Százezreken segített a SPAR
  Sikeres volt a bértárgyalás a SPAR és a KASZ között
  Legmagasabb minőségi szabványok a SPAR-nál
  Átadták a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket
  Újabb cégek nyerték el a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést
  Fogyatékosság-barát munkahely elismerés újabb 2 évre
  Elismerés a fogyatékosság-barát munkahelyeknek
  Kiosztották a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket
  Fogyatékosság-barát munkahely lett a Magyar Telekom
  Fogyatékos-barát munkahely a Tesco és a McDonald's
  Áruházláncok az esélyegyenlőségért

További hírek ebben a kategóriában

Vásárlóival közösen támogatott r...
Új IKEA családi kampány
Mi legyen a Valentin-napkor kele...
A Szerencsejáték Zrt. támogatja ...