Hírek
22459 hír az adatbázisban
Irodalom a Theodora ásványvizek palackjain
Marketinginfo.hu - 2017-12-14 14:54
Outdoor/indoor

Kisfaludy Károly, Garay János és Krúdy Gyula költeményei kerülnek januártól az idén 110 éves Theodora ásványvizes palackok címkéire.

A festői Balaton és a Balaton-felvidék mindig is erősen kötődött a hazai művészetekhez, a táj és a természet szépsége számos költőt és írót megihletett. Hazánk legtradícionálisabb ásványvízének - az idén 110 éves Theodorának - forrásai a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legszebb táján, érintetlen természeti környezetben találhatók. A Theodora Kékkúti és a Theodora Kereki természetes ásványvizek a tisztaságukat és az emberi szervezet számára előnyös összetételüket a terület hidrogeológiai adottságain túl a környezet érintetlenségének is köszönhetik.

A Theodora novemberben szavazást indított Facebook-követői között, akik olyan művekből választhattak, amelyek témája a Balaton és a Balaton-felvidék. November 17-én zárult a szavazás; a legtöbb voksot kapó három költemény egy-egy részlete - Kisfaludy Károly: Messze fénylik a Balaton, Garay János: Balatoni kagylók és Krúdy Gyula: Balatoni szívhalászat (Nyári romantika) - januártól a Theodora-palackok címkéire kerül.

"Talán nincs is olyan honfitársunk, akit ne kötne szép emlék vagy élmény a Balatonhoz. Szerettük volna, hogy a fogyasztóink kifejezhessék kötődésüket ehhez a tájhoz, ezért olyan irodalmi műveket választottunk, amelyek ihletője a balatoni vidék. A három legtöbb szavazatot kapott irodalmi mű egy-egy részlete januártól rákerül a Theodora Kékkúti és a Theodora Kereki ásványvizes palackok címkéire" - mondta el van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. marketingvezetője.

A szavazással párhuzamosan a Theodora felkérte követőit, hogy foglalják rövid versbe, számukra mit jelent a balatoni táj. A zsűri által legjobbnak ítélt mű szerzője egy Amazon Kindle e-book olvasót nyert, költeményének egy részlete pedig a három klasszikussal együtt felkerül a címkékre. A legjobb vers kiválasztásában a Kultúrpart online kulturális magazin szerkesztősége adott szakmai segítséget.

"Ugyan mindenkiben más emléket ébreszt, a Balaton könnyen megihlet szinte bárkit. Olyanokat is, akik korábban soha nem próbálkoztak versírással. Hálás volt a feladat, mert lelkes amatőr rímfaragók alkotásai közül válogattunk. A beérkezett pályaművek közül megpróbáltuk a legeredetibbet díjazni, így esett a választás Nagy Szandra három versszakos költeményének utolsó néhány sorára" - mondta el Kalmár András, a Kultúrpart főszerkesztője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fontos még az irodalom a mai világban?
  Fotópályázat a Theodora-tól
  Sikeresen zárult a Theodora nyári promóciós kampánya
  Megérkezett az új Emese ásványvíz
  Idén több ásványvíz fogyott, mint tíz éve egész évben
  Duplájára nő az ásványvíz fogyasztása
  Új weboldal indult a tudatosabb táplálkozási szokásokról
  A Káli-medence Kerékpártúra
  A 110 éves Theodora promóciós kampánya
  MagyarBrands díjas a Szentkirályi és a Theodora
  Téli akció: összefogott a Magyar Turizmus Zrt. és a Kékkúti
  Uniós szerepben a Theodora
  Jó ügyért futtatja fogyasztóit a Theodora
  Vízilabdások a Theodora palackokon
  Kékkútba ugrottak a vízilabdások

További hírek ebben a kategóriában

A MÁV bringás reggeli
Igazi \'zöld\' kemping a Szigete...
#loveislove - a Coca-Cola a Szig...
Drónszabályozó technológia a Vod...