Hírek
22709 hír az adatbázisban
Indul a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-12-05 15:31
Outdoor/indoor

Az Ökuménikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadómánygyűjtéséhez bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon.

December 3-án, advent első vasárnapján 22. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

Ahogy a felhívás jelmondata az 'ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!' is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

Gáncs Kristóf kommunikáció igazgató elsőként arról szólt, hogy az idén új adománygyűjtő kisfilmmel jelentkezik a szervezet, mellyel az online felületek mellett több tévécsatornán is találkozhatnak a nézők adventben. Az adománygyűjtés módját és a lehetséges támogatási formákat ismertetve elmondta: a 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
A kommunikációs igazgató emlékeztetett arra, hogy bár az advent csak most veszi kezdetét, az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban már november közepén elkezdődött, és máris közel 30 millió forint gyűlt össze a 250 forintos adománykuponokból. Már november 24-én megnyílt a segélyszervezet Adománypontja az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni. A budapesti Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat, mely lehetőséggel idén az Erkel Színház előtt is élhetnek az adományozni kívánók.

A sajtótájékoztató résztvevői végül az adományvonal 1353-as számait megformáló installáció mellől élelmiszert, ruhát, tűzifát és gyermekjátékokat tartalmazó adománycsomagokat indítottak útnak egy rászoruló családnak, azt kifejezve ezzel, hogy a telefonhívásokból is valódi adomány, tényleges segítség lesz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégsége
  Szívesen adakozunk bankkártyás fizetéskor
  Rekordokat döntött az Adventi Ünnep a Bazilikánál
  Élménydélután a Bazilikánál

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...