Hírek
22709 hír az adatbázisban
1353 darab szívecske
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-12-01 13:29
Outdoor/indoor

1353 darab mézeskalácsszívvel hívta fel a figyelmet induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet.

Novemberben a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet önkéntesei, sportolók, tévés személyiségek - köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és ismert közéleti személyek - fogtak össze azzal a céllal, hogy egy délelőtt alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalácsszívet. Az akció sokak összefogásával valósult meg: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez. Az akcióba be is kapcsolódtak a támogató vállalatok munkatársai, s olyan ismert közéleti személyiségek is, mint Fabiny Tamás evangélikus püspök. Az önkéntesek seregében jelen volt Nagy Ervin színész, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judós, Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, Szatmári András világbajnok vívó, Marcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, Vincze Ottó válogatott labdarúgó, Vastag Csaba és Wolf Kati énekesek, Forró Bence műsorvezető, Kovács Lázár sztárséf, Kiss Péter Balázs színész és Zuber Krisztián, Inti, a TNT együttes tagja.

A mézeskalácsszívek sütése advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 24-én nyíló 'Adventi Ünnep a Bazilikánál' karácsonyi vásárban felállított szeretet.éhség. Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatottak köszönetét.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a meghitt és vidám hangulatú rendezvényen elmondta: "Természetesen nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353, melynek tárcsázásával már mától 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz." Gáncs Kristóf hozzátette, hogy bár az egyházi advent csak az első vasárnapi gyertyagyújtással veszi kezdetét, az adománygyűjtés már ezekben a napokban is zajlik: a hét elején elkezdődött az adománykuponok árusítása a TESCO áruházak kasszáinál, és már hívható a 1353-as adományvonal is.


Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az 'ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!' is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégsége
  Szívesen adakozunk bankkártyás fizetéskor
  Élménydélután a Bazilikánál
  Tesco, Whirpool segítség az Ökumenikus Segélyszervezetnek
  Óriási élőkép a rászoruló iskolásokért
  1353: alakzatban a taxik
  Ünnepi összefogás, hogy egész évben segíthessünk
  Elkészült az 1353 darab mézeskalács a TESCO és az E-On támogatásával

További hírek ebben a kategóriában

Az Egyesült Királyság stabil mob...
Megszépült Kelenföldön a vasútál...
A Coca-Cola különleges plakátjai...
Alkotások használt gumiabroncsok...