Hírek
21829 hír az adatbázisban
Magyar bor a világ száz legjobb bora között
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-11-27 14:46
Márkák

A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine Enthusiast publikált Top 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el.

Közleményükben azt írták: ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is. A pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítő, nemzetközileg is elismert listára.

A Bai Edit főborász által készített borok közül legutóbb a 2007-es évjáratú ötputtonyos aszú lett egy másik vezető borszakmai magazin, a Wine Spectator Top 100 listáján 20. helyezett - idézték fel.

Ismertették: a Dereszla Pincészet jelenleg két helyen mintegy nyolcezer mázsa szőlőt dolgoz fel 130 hektár területről. Az aszúborok mellett egyre jelentősebb a száraz és pezsgő borok készítése. Borainak 80 százalékát külföldön, több mint 40 országban értékesíti, amelyek közül a legjelentősebbek Franciaország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a skandináv országok és Lengyelország.

A Wine Enthusiast magazint 1988-ban alapították, fő célkitűzése, hogy a világ borairól hiteles információkat adjon a borkedvelőknek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Soproni és egri borok nyerték a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat
  A UPS szállítja Európa legjobb borait a világnak
  Kihirdették a Borászok Borásza díj idei döntőseit
  Tokaji és egri bor nyerte a Magyar Borszakírók Köre díját
  Kispincészet borkülönlegessége lett Somló bajnoka
  Kiemelkedő lesz a 2013-as tokaji bor
  Aranyérmes lett a Törley Londonban

További hírek ebben a kategóriában

Herendi porcelánok a Gül Baba tü...
Kétszámjegyű árbevétel-növekedés...
31. éve nyereséges az Emirates
Tőkeinjekciót kapott a Vapiano