Hírek
20073 hír az adatbázisban
A Volkswagen fejlesztési programot indít
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-11-23 09:50
Márkák

Több mint 34 milliárd eurós (10,6 ezer milliárd forint) fejlesztési programot indít a Volkswagen AG (VW), hogy lépést tartson az autóipar átalakulásával - közölte a német gépjárműgyártó csoport.

A társaság közleménye szerint Matthias Müller vezérigazgató a felügyelőbizottság ülésén hangsúlyozta, hogy "éppen most találják fel újra az autót", ezért a 2018-2022-es időszakban több mint 34 milliárd eurót fordítanak az elektromobilitás, az autonóm vezetési technológiák, az új típusú közlekedési szolgáltatások és a digitalizáció területére.

A fejlesztéseket az "aktuális technológiák" elhanyagolása nélkül kell végrehajtani, "mert a belátható időben még ezekkel keresünk pénzt" - tette hozzá Matthias Müller.

Kiemelte, hogy a következő években az egész autóipar alapvetően átalakul, ami "nagy lehetőségeket kínál, de hatalmas erőfeszítéseket is követel". Ezért a VW átfogó offenzívát indít. Ennek révén 2025-re nagyjából minden negyedik gyártmánya elektromos meghajtású lesz, és 2030-ig eléri, hogy a csoport valamennyi - nagyjából 300 - modelljének legyen legalább egy elektromos változata. Ezt a cél szolgálja a társaság történetének egyik legnagyobb szabású beszerzési programja is, amely több mint 50 milliárd eurót irányoz elő akkumulátorok vásárlására - áll a közleményben.

A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó. A névadó Volkswagen, az Audi, a Seat és a Skoda típusú személyautók mellett olyan luxusmárkák gyártója, mint a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, illetve a Ducati (motorkerékpár). Saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a VW gyártja.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Volkswagen bocsánatot kért az állatkísérletek miatt
  Jelentős fejlesztések előtt állnak a Volkswagen márkakereskedések
  Továbbra is a Volkswagen a világ legnagyobb autógyártója
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  Volkswagen márkatalálkozó a Hungaroringen
  Volkswagen márka a piacvezető Horvátországban
  Ásványvizet osztott a Theodora és a Volkswagen
  Bővülésre számít a Volkswagenek értékesítésénél a Porsche
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán
  Volkswagen Truck & Bus GmbH és a Navistar stratégiai együttműködése
  Az Audi - az egyik legkedveltebb prémium személyautó 2016-ban

További hírek ebben a kategóriában

Kötelezettségvállalással zárult ...
Bővíti európai gyárát Rácalmáson...
A Hunguest Hotels üzemelteti maj...
Jelentett a Scania