A Lidl Magyarország idei szakácskönyvével, a közel 80 receptet tartalmazó Hazai ízutazással Széll Tamás és Mautner Zsófi egyszerre vezeti vissza olvasóit a magyar konyha gyökereihez, és kalauzolja őket aztán onnan tovább, a hagyományainkból építkező, mégis korszerű magyar gasztronómia világába. A könyv szerkesztésekor a Lidl Magyarország gondolt azokra is, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek együtt. A recepteknél külön piktogram jelzi a glutén-, és laktózmentes fogásokat.
A remek ételek mellé a Lidl borszakértője, Herczeg Ágnes ajánl kiváló borokat a áruházlánc kínálatából. Segítségével az olvasók megismerhetik a hazai szőlő- és borfajtákat, valamint a különböző borvidékeket is.
A gasztronómiával még csak ismerkedők pedig Mautner Zsófitól megtanulhatják a befőzés csínját-bínját, Széll Tamástól pedig az olyan alaplépéseket, mint a rántás, vagy a habarás.
"Nagy öröm a Lidl Magyarország számára, hogy a szakácskönyv-sorozat ilyen sikert ért el. Úgy gondoljuk, ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kiadványokat ugyanaz a szellemiség hatja át, amellyel áruházaink is naponta várják vásárlóikat. Ez az oka annak, hogy az ételek elkészítése igazán különleges élményt jelent vásárlóinknak az alapanyagok megvásárlásától kezdve egészen a tálalásig" - emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.
A korábbi évekhez hasonlóan a szakácskönyvet idén is azon vásárlóinak adja ajándékba a Lidl, akik november 20. és december 24-e között összegyűjtenek legalább 5 db, 6000 Ft feletti vásárlásért járó hűségmatricát. A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag a Lidl adventi hűségakciója keretében kapható meg az üzletekben december 31-éig, illetve a készlet erejéig.