Hírek
22867 hír az adatbázisban
Felelős és családbarát vállalkozások elismerése Újbudán
Marketinginfo.hu - 2017-11-16 17:32
CSR

Első alkalommal részesítette "Felelős Vállalkozás Újbuda" és negyedik alkalommal "Családbarát Vállalkozás Újbuda" elismerő címekkel Újbuda Önkormányzata azokat a 11. kerületi vállalatokat.

A címek megalapításával Újbuda Önkormányzatának egyértelmű szándéka, hogy a jó gyakorlatok díjazásával biztassa azokat a vállalatokat, akik még csak most kezdik megtenni az első lépéseket a felelősségvállalás és a családbarát működés terén. Hoffmann Tamás az elismerések kiosztásakor hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy hosszútávon minden szektor és szervezet hozzájáruljon egy aktív, törődő és felelősségteljes kerületi élet kialakításához, amely példaértékű tud lenni más kerületek, városok számára is.

Az elismerő címek nyertesei pénzdíjazásban is részesültek: a kisvállalati kategóriák díjazottai 500 ezer, a közepes vállalati kategóriák 300 ezer, a nagyvállalati kategóriák díjazottai pedig 200 ezer forintot kaptak az önkormányzattól.

Felelős vállalkozások

Az első alkalommal adományozott "Felelős Vállalkozás Újbuda" címmel azokat a vállalatokat ismerik el, amelyek aktívan és cselekvően tesznek a társadalomért, a környezetért, a munkavállalókért, felelősséget éreznek a jövő generációjáért mind tágabb, mind szűkebb környezetükben.
 
  • A nagyvállalati kategória felelős vállalata idén a Tata Counsultancy Services Magyarországi Fióktelepe. Méltatásában elhangzott: a Tata aktívan támogatja a helyi környezetvédelmet, a gyermekek nevelését, a munkahelyi egészségfejlesztést. Tevékenységeiket minden területen civil szervezetekkel együttműködésben végzik. A Tata Counsultancy Services az elismeréssel járó pénzdíjat felajánlotta a Humusz Szövetségnek, annak érdekében, hogy a kerületben elősegítsék az óvodapedagógusok képzését a környezeti, környezettudatos nevelés területén.


 
  • A közepes vállalat kategória díjazottja a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft. A felelős tevékenységeik közül Hoffmann Tamás polgármester kiemelte a Dunapest Fesztivált, a "nagyvárosi környezetvédelmi" programjukat, és az "Egy folyó - egy közösség" projektjüket. A pályázati programjuk kerületre gyakorolt hatása a legerőteljesebben abban nyilvánul meg, hogy elmélyíti a város-folyó együttműködés üzenetét.


 
  • A "Felelős Vállalkozás Újbuda" elismerő címre kisvállalati kategóriában idén a Kockacsoki Nonprofit Kft-t találták érdemesnek. A Kockacsoki az esélyegyenlőség és oktatás területén nyújtotta be pályázatát. Programjuk autizmus spektrumzavarral élő fiatalok számára nyújt hiánypótló pályaorientációs tréninget.


Családbarát cégek

A "Családbarát Vállalkozás Újbuda" elismerésekkel 2014 óta ösztönzi Újbuda Önkormányzata a helyi munkáltatókat, hogy fejlesszék családbarát szervezeti modell kialakításával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. "A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás mind-mind válaszokat adhatnak a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira, hiszen a motivált, elkötelezett munkaerő a legjobb befektetés egy szervezet számára" - mondta el dr. Hoffmann Tamás.
 
  • Nagyvállalati kategóriában az idei nyertes a 77 Elektronika Kft. Méltatásukban elhangzott: a cégnél rugalmas és részmunkaidős foglalkoztatási formákat vezettek be, nagy hangsúlyt helyeznek a munkavállalók egészségmegőrzésére, családi programok szervezésére. Határozott perspektívát nyújtanak a munkavállalói juttatások fejlesztésére. A 77 Elektronika Kft. az elismeréssel járó pénzdíjat megduplázta, és így összesen 400 ezer Ft-ot ajánlott fel a Vicus Közalapítványon keresztül az újbudai nagycsaládosok karácsonyi rendezvényének támogatására.


 
  • A XAPT Kft-t közepes vállalatként díjazták. Pályázatukból kiemelték, hogy példaértékűen működtetnek generációk közti tanulási programot, amelynek keretében pályakezdők és seniorok dolgoznak közösen. Munkavállalói juttatásaik széles körűek, gyermeknevelésre, gyermekfelügyeletre, munkahelyi egészségmegőrzésre fókuszálnak.


 
  • Kisvállalati kategóriában az IncQuery Labs Kutatás-fejlesztési Kft. nyerte el idén a Családbarát Vállalkozás Újbuda címet. Hoffmann Tamás méltatta, hogy számos munkavállalói kedvezményt nyújtanak munkatársaiknak, rugalmas foglalkoztatással teszik könnyebbé a családosok munkavégzését, családi rendezvényeket szerveznek, támogatják a munkahelyi egészségmegőrzést és a munkatársak képzését, illetve tervezik a gyermekgondozásból visszatérő munkatársak támogatását.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat
  Versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon
  Családbarát programjaiért kitüntették a Budakeszi Vadasparkot
  A magyar munkavállalók vágynak leginkább az elismerésre
  Családbarát vállalkozásokat díjaztak
  10-bol 3 magyar munkahely családbarat
  Felelős vállalkozásokat díjaz Újbuda
  Családbarát vállalkozásokat díjaznak
  Újra a BT az Év Családbarát Vállalata
  Elismerés a K&H-nak
  Keresik a családbarát cégeket
  Családbarát Munkahely elismerést kapott a K&H

További hírek ebben a kategóriában

A Vodafone új technológiája hall...
Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyul...
A Tesco és a Shell együttműködés...
Energiatudatosság és fenntarthat...