Hírek
22867 hír az adatbázisban
Családbarát vállalkozásokat díjaztak
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-11-16 16:06
CSR

A Három királyfi, három királylány mozgalom budapesti rendezvényén átadták a civil szervezet családbarát vállalatoknak odaítélt díjait.

A vállalkozásbarát gazdaság ne legyen ellentéte a családbarát vállalkozásnak, egyszerre kell érdekeltnek lenni a családok és a vállalkozások sikerében - mondta Balog Zoltán, az emberierőforrás-miniszter.

Balog Zoltán felhívta a figyelmet: ha a munkaadók figyelembe veszik, hogy a náluk dolgozóknak családjuk van, akkor ez a szemlélet visszahat a vállalat hatékonyságára, teljesítményére. Egy munkahely jó miliője versenyképesség-javító tényező - fűzte hozzá.

A miniszter arról beszélt, hogy ma már a vállalatok egyre jobban versenyeznek a munkavállalóért, a munkaerő egyre jobban felértékelődik, különösen a minőségi munkahelyeken, ezért egy álláshirdetésnél vonzerőt jelent, ha egy cég családbarát.

Balog Zoltán a mozgalom elismerését egy kiváló mozgalom kiváló díjának nevezte, és azt mondta, az önkormányzatok között nagy sikere van ennek a rangnak, "tülekednek a címért".

Szerinte ha a családbarát miliő terjed az országban, ha "trendi lesz", akkor lesz majd mind több családbarát étterem, játszótér is. Hozzátette: mostanra eljutottak oda, hogy a családpolitikai kabinetre készített következő előterjesztés a családbarát közigazgatásról szól, "ami a minisztériumokban kezdődik".


Az Év családbarát vállalata díjat - a cégméret szerinti három kategóriában:
 
  • a Celanese Magyarország Kft.,
  • a Metlife Zrt. és a
  • PC Trade Systems Kft.

vehette át Skrabski Fruzsinától, a mozgalom elnökétől és Tordai Ágnes társelnöktől. Az első kettő a kismamáknak szóló programjaiért, a harmadik cég pedig a vakációzó gyerekeknek kínált tematikus táborok indításáért kapta meg az elismerést.

Iain Lindsay budapesti brit nagykövet is köszöntötte a Budapest Music Centerben megrendezett gála résztvevőit, és örömét fejezte ki, hogy brit cég is átvehette már a mozgalom díját. Náluk is régóta dolgoznak azon, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka világa és a családi élet között. Hozzátette: volt amit jogszabályokban rögzítettek és van amit a cégek jó gyakorlatai szerint alakítanak ki. Ez egy soha véget nem érő fejlődés - mondta.

Novák Katalin, az Emmi családügyekért is felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy kevés szó esik azokról, akik idős szüleiket ápolják, pedig ők is a családjukról gondoskodnak.

Az öt éve alapított díjat olyan cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, a munka és a magánélet összegegyeztetését. A mozgalom elvárja a pályázóktól, hogy szervezeti kultúrájuk része legyen munka és magánélet egyensúlyának fenntarthatósága, és éljenek az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal. A civil szervezet szerint a cégek jól felfogott gazdasági érdeke is a családbarát környezet kialakítása.


A fődíjak mellett családbarát vállalat címeket is átadtak.
 
  • Különdíjat kapott: a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.,
  • videokülöndíjat pedig a City Bank Europe plc.


A mozgalom, amelyet Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője 2009-ben alapított, abban vállal szerepet, hogy a tervezett gyerekek meg is szülessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.

Szerdán alakult meg a kormányzat családügyi kabinetje, amelynek első ülésén Novák Katalin bejelentette, hogy decembertől létrejön a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs), amely családpolitikai és népesedési kérdések kutatásával foglalkozik majd, ezzel is segítve a kormányzati döntéshozatalt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat
  Elindult az Angyalváró-Cipősdoboz adománygyűjtés
  Családbarát vállalkozásokat díjazott a Három királyfi mozgalom
  Idén is lehet pályázni a Családbarát Kórházi Osztály címért
  Versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon
  Családbarát programjaiért kitüntették a Budakeszi Vadasparkot
  A Három királyfi mozgalom családbarát vállalat díj
  Felelős és családbarát vállalkozások elismerése Újbudán
  Elismerés a K&H-nak
  Keresik a családbarát cégeket
  Családbarát Munkahely elismerést kapott a K&H
  Családbarát vállalatokat díjaztak
  Családbarát díjas a dm
  Családbarát munkahely a Telekom
  Családbarát címet nyert a Telekom
  Családbarát vállalat díjat nyert a K&H

További hírek ebben a kategóriában

A Vodafone új technológiája hall...
Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyul...
A Tesco és a Shell együttműködés...
Energiatudatosság és fenntarthat...