Hírek
20377 hír az adatbázisban
A NEXT-E konzorcium 250 gyors elektromos töltőállomást telepít
Marketinginfo.hu - 2017-11-14 12:04
CSR

A Tallinban megrendezett Digitális Közlekedési Napon a NEXT-E Konzorcium támogatási megállapodást írt alá az INEA-val (Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség).

Ennek értelmében hat közép-kelet-európai országban alakítanak ki elektromos jármű töltőállomás-hálózatot: Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A NEXT-E projekt keretében 222 több szabványt is támogató gyors és 30 ultragyors, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőállomást telepítenek hat közép-kelet-európai országban a fő közlekedési útvonalak mentén.

Az EU Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretében ez a projekt az eddigi legnagyobb ilyen jellegű beruházás, melynek összértéke 18,84 millió euró.

A NEXT-E hálózat interoperábilis rendszerként működik majd a hat kohéziós országban és összeköti ezeket a nyugat-európai e-jármű hálózatokkal, így létrejön az EU egészét lefedő, elektromos járművek töltésére alkalmas infrastruktúra.

2017 júliusában jelentette be az Európa Tanács, hogy a NEXT-E elektromos jármű projektje 18,84 millió euró társfinanszírozásban részesül az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) program keretében. Ennek révén 222 darab, több szabványt is támogató gyors (50 kW) és 30 darab ultragyors (150-350 kW) töltőállomást telepítenek a maghálózat és a TEN-T közlekedési folyosók mentén. A projekt segítségével, először válik lehetővé a hosszú távú utazás közúton, tisztán elektromos energiával az érintett hat kohéziós országban, miközben megvalósul az összeköttetés a szomszédos országok hálózataival is.

A NEXT-E projekt az energia-, az olaj- és gázipar négy vezető nagyvállalata és autógyártók egyedülálló együttműködése egy olyan átjárható és minden szabványt támogató e-jármű töltőállomás-hálózat létrehozása érdekében, amely életképes alternatívát nyújt a benzin- és dízelmotoros közlekedéssel szemben.

A konzorcium az E.ON Group vállalataiból (a Zapadoslovenská energetika Szlovákiában, az E.ON Cseh Köztársaság, az E.ON Magyarország és az E.ON Románia), a MOL Group vállalataiból (az összes résztvevő ország leányvállalatai), a horvátországi Hrvatska elektroprivreda-ból (Szlovénia és Horvátország), a BMW-ből és a Nissanból áll.

"A MOL-csoport tavaly meghirdetett, 2030 Enter Tomorrow stratégiájának megfelelően nyitni kívánunk az elektromos közlekedés irányába. A NEXT-E projektben való részvételünk különösen fontos mérföldkövet jelent e stratégia megvalósításában. Célunk, hogy a MOL-csoport az e-üzemanyag piacán is meghatározó magyarországi és régiós szereplővé váljon" - mondta Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elektromos töltőállomás csomópont az MVM és a Reál együttműködésében
  Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat
  A leggyorsabb elektromos töltővel erősít a Shell
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  Örülnénk-e z elektromos autók- és a robotizálásnak?
  Áttörés lesz az elektromos autózásban
  TOSA projekt a teljesen elektromos hajtású buszokért
  Az ABB elektromos gyorstöltő állomás a Lidl számára
  A BMW hivatalos gyártó a Forma-E-ben
  Elektromos töltőállomások a Danubius-nál
  Központban az elektromobilitás
  A villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd

További hírek ebben a kategóriában

A Lavazza marad a Grand Slam-tor...
Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...