Hírek
22867 hír az adatbázisban
Jubilál a Fiatal Vállalkozók Hete
Marketinginfo.hu - 2017-11-09 09:25
PR

Tízéves a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), tíz éve létezik ifjúsági vállalkozásfejlesztés Magyarországon és idén tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2017. november 13-17. között a világ több, mint 170 országához hasonlóan, Magyarországon már a JUBILUEUMI X. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét, idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) társszervezésével. Az eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében kerül sor, mely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata. A GEW küldetése a világot előremozdítani és kivezetni a válságból, a vállalkozók és az innováció inspirálása révén.

Az ifjúsági vállalkozásfejlesztés mára globális mozgalommá vált, hiszen a piac és a döntéshozók is rájöttek arra, hogy az Y és a Z generációt nem lehet a hagyományos eszközökkel megmozgatni. A mozgalom egyik világszinten elismert úttörője a FIVOSZ, amit jól mutat, hogy jelenleg a legnagyobb európai fiatal vállalkozói szövetséget is elnökölik, másrészt az OECD-vel és az ENSZ-szel is együtt dolgozó G20-as fiatal vállalkozói csúcsban is fontos szerepet játszottak.

Dr. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke elmondta, hogy a szervezet olyan ökoszisztémát épített fel Magyarországon, amit nagyon sok helyen szeretnének lemásolni. Példaként említette, hogy segítettek a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók szövetségének elindításában is, kiemelve, hogy a szervezet kerekasztal-beszélgetést tart majd a Fiatal Vállalkozók Hetén is.

"A FIVOSZ az ifjúsági vállalkozásfejlesztésnek nemcsak szakmai, hanem szellemi iránymutatójává is vált nemzetközi szinten, hiszen az általunk életre hívott különleges programokkal és módszerekkel bebizonyítottuk, hogy milyen fontos egy innovatív eszközrendszerrel megközelíteni a fiatalokat illetve a vállalkozásfejlesztést" - fogalmazott a szakember.

Dr. Kovács Patrik felhívta rá a figyelmet, hogy az ifjúsági vállalkozásfejlesztés alapja, hogy a millenniumi generáció másként fogyasztja az információt, másként viszonyul a technológiához, mások a figyelem- és motivációs pontjai, a FIVOSZ pedig pont ezek kapcsán tud hatékony segítséget nyújtani: a fiatalok nyelvén szól a fiatalokhoz, ahogy a rendezvénynek is ebben rejlik a sikere.

"A fiatal vállalkozók hete a magyar gazdasági utánpótlás-nevelés kulcseseménye, mert rendezvényeken résztvevő több ezer fiatal a legismertebb, leghíresebb gazdasági szereplőktől tanulhat igazi tippeket és trükköket, itt őszintén beszélgetünk" - nyilatkozott.

A november 13. és 17. között megrendezésre kerülő esemény a Budapesti Vállalkozások Napjával veszi kezdetét. A BKIK és a FIVOSZ sorsfordító konferenciáján megtudhatjuk, hogyan kell kezelni a sikert és hogyan vonjuk le a tanúságokat. Az előadók soraiban többek közt ott lesz Csepreghy Nándor államtitkár és Szily Nóra, de és Denizzel is beszélgethetnek majd a fővárosban az érdeklődők.

Kedden, az Üzlet és Karrier napján az érdeklődők megtanulhatják, milyen lehetőségek állnak a fiatalok előtt egy sikeres életet felépíteni, és hogy hogyan válik valakiből elismert vállalkozó. Színpadra lép Béres Alexandra fitneszedző és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, de bátran lehet majd kérdezni a Panyolai Pálinka, a Budapesti Értéktőzsde és az OTP Ingatlanpont képviselőitől is.

Szerdán a jövő kerül a középpontba a Digitális E-volúció Napján. A programon főként azoknak ajánlott a részvétel, akik nem tudják, hogyan változtatja meg életüket a digitalizáció, és hogyan tör az be a turizmusba, egészségügybe és a járművek világába. Kerekasztal-beszélgetésen vesz majd részt dr. Zsiga Marcell Lóránt, a Szerencsejáték Zrt. ügyvezetője, Kádár Tamás, a Seon alapítója és Kisgergely Kornél, a HiVentures ügyvezetője.

Csütörtökön a Vállalkozz határtalanul nemzetközi nap következik a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével. Ezen a napon arról hallhatunk, hogy milyen lehetőségeket lát a nemzetközi üzleti életben Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonya, de megtudhatjuk azt is, hogyan lett vállalkozó Miss China. Itt is olyan nagy nevektől sajátíthatjuk majd el a tudást, mint Bombera Krisztina televíziós újságíró vagy Demján Sándor üzletember.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Üzleti nagyágyúk tanítják sikerre a fiatalokat
  1700 diáknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója
  Jön az ország legnagyobb fiatal vállalkozói rendezvénye
  Új elnöke van a VOSz-nak
  A digitalizáció nem egy lehetőség, hanem kötelező elem
  Elindult a Fiatal Vállalkozók Hete
  Magyar milliárdosok árulják el kulisszatitkaikat a Fiatal Vállalkozók Hetén
  Fiatal vállalkozókat bátorít a Dreher
  Fiatal Vállalkozók Hete - harmadik alkalommal
  Újabb fiatal vállalkozókat támogat a Dreher
  Pr-ügynökség segíti a Fiatal Vállalkozók Heté-t
  Fiatal vállalkozókat keres a Dreher
  Fiatal vállalkozókat támogatott a Dreher
  Pályázhatnak a fiatal vállalkozók

További hírek ebben a kategóriában

Mit jelent a 6200-as csapágy? (x...
Miért késő ősszel állj neki a fe...
Miért találkozunk az ízvakság je...
A blokklánc technológia működése...