Hírek
21634 hír az adatbázisban
Tovább bővít Magyarországon az Alza cseh webáruház
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-11-02 10:28
Kereskedelem

Magyarországon 5 millió eurót fektet be az Alza cseh webáruház, és tervei szerint jövőre bekerül a három legnagyobb magyarországi e-kereskedő közé.

A cég közleménye szerint arra számít, hogy magyarországi árbevétele jövőre 10-15 milliárd forint lehet. Az Alza 2016-ban hozta létre magyarországi cégét, az Alza.hu Kft.-t, amely tavaly év végén megnyitotta első üzletét.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. árbevétele tavaly alig több mint 10 millió forint volt, adózott eredménye 1,6 millió forintot tett ki, de ez nem tartalmazza az Alza teljes magyarországi forgalmát, amiről nem kívántak adatokat közölni.

A jövő évi bővülést a társaság szerint elősegítheti csütörtökön megnyitott budapesti bemutatóterme is.

Az 1994-ben alapított Alza Csehország piacvezető e-kereskedője, Közép-Európa legnagyobb webáruházai közé tartozik. 2016-ban nettó árbevétele 643,97 millió euró volt, 6 millió rendelést teljesített. A cég bevétele 2015-ben 529 millió euró volt, ennek mintegy 4 százaléka volt a nyereség.

A cég az Európai Unió 28 országába szállít, mintegy 130 000 terméket forgalmaz a legújabb műszaki cikkektől és játékoktól a kozmetikai termékeken át az online megvásárolható Tesla gépjárművekig.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt az Alza.hu forgalma tavaly
  Új bemutatótermet nyit az Alza.hu Budapesten
  Éjjel-nappal nyitva tartó önkiszolgáló üzletet nyitott az Alza

További hírek ebben a kategóriában

Szívvel-lélekkel alakul át orszá...
Egyre gyakoribb a bankkártya has...
A vásárlók öt kategóriában a Lid...
Ismét nyertek az ALDI termékei &...