Hírek
21255 hír az adatbázisban
A MOL is bekapcsolódott a PowerUP! versenybe
Marketinginfo.hu - 2017-10-30 17:15
CSR

Megállapodást kötött egymással a MOL és Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete, az InnoEnergy.

Ennek megfelelően a legnagyobb hazai olaj-és gázipari vállalat a fenntartható energia szektor fejlesztésének előremozdítása érdekében az idén is meghirdetett PowerUP! verseny globális prémium szponzoraként támogatást nyújt ahhoz, hogy a megmérettetésében résztvevő startup vállalkozások valódi üzleti környezetben tesztelhessék innovatív megoldásaikat.

A PowerUP! verseny szeptember 11-ei határidejéig 22 magyar csapat adta le a pályázatát. Ők jelenleg workshopokon vesznek részt, ahol lehetőségük nyílik a projektek részletes kidolgozására, az ötleteiket pedig szakértőknek és befektetőknek, így a MOL szakemberei számára is bemutathatják. Szintén októberben rendeztek meg a tizenöt regionális döntőt, amelyek eredményeit összesítve a legjobb tíz projekt jut a finalisták közé. Ezek közül a novemberi budapesti gálán választják ki a dobogós helyezést elérő pályázókat. Mindkét fordulóban komoly feladat hárul a magyar olaj-és gázipari vállalat munkatársaira, akik túl azon, hogy prezentálják a rendezvényeken a saját vállalkozásfejlesztési programjukat, közreműködnek a zsűri munkájában. A MOL az együttműködés keretében maga is javasolhat vállalkozásokat az InnoEnergy Highway(R) akcelerációs programjába, illetve társ-befektetőként befektetést tehetnek a Highway(R) programba bejutott vállalkozások részére.

Az InnoEnergy Highway elnevezésű gyorsító programja hozzásegíti az ötletgazdákat ahhoz, hogy a tervekből piaci termékek váljanak. Ennek részeként akár 150.000 eurós támogatásban is részesülhetnek a kiválasztott projektek. A fiatal vállalkozók támogatást kapnak a termékfejlesztéshez és a termékvédelemhez, valamint a piacra lépés, a csapatépítés és a finanszírozási folyamatok menedzseléséhez. Mindemellett az InnoEnergy révén kapcsolatba léphetnek az energiapiac 300 jelentős szereplőjével is, köztük a MOL-lal.

A MOL és az InnoEnergy együttműködése célja ugyanakkor legfőképpen az, hogy nagyobb figyelem irányuljon a régió kiemelkedő energiaágazati startup vállalkozásaira, továbbá a versenyben befektetést elnyerő vállalkozások esetében a piacra lépés ideje is jelentősen lerövidüljön.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az InnoEnergy nemzetközi pályázat
  Az észteké lett Európa legjobb energetikai startup-ja
  Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol
  Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol
  Az InnoEnergy stratégiai partnere lett a MOL-csoport
  Magyar győztese lett a PowerUP!-nak
  Új pénzügyi igazgató a MOL Magyarországnál
  Ismét várják a magyar fejlesztéseket a PowerUP-on

További hírek ebben a kategóriában

Több száz civil szervezetet támo...
Milyen hatással van a farmer a b...
A Tesco 43 millió adag élelmisze...
Stratégiai megállapodást kötött ...