Hírek
20073 hír az adatbázisban
Áttörés lesz az elektromos autózásban
Marketinginfo.hu - 2017-10-30 10:26
Kutatás

Az európai emberek közel fele úgy véli, tíz éven belül több lesz az elektromos autó, mint a robbanómotoros jármű. Ezt jelzi az a felmérés, melyet az E.ON végzett nyolc európai országban.

Ha azonban bárki úgy gondolná, a németek különösen optimisták, tévedne. A felmérés szerint a románok a leginkább bizakodóak: 68 százalékuk véli úgy, hogy az elkövetkező tíz év során az elektromos autók végül győzedelmeskednek. Németországban ez az arány mindössze 36 százalék.

Más esetekben is eltér az európaiak véleménye arról, hogy a következő tíz évben mi válik realitássá. A németek 43 százaléka meg van győződve róla, hogy 2027-ben az energiatermelés fele megújuló energiaforrásból fog származni. A törökök (39 százalék), a svédek (35 százalék) és a britek (31 százalék) is hasonlóan pozitívan vélekednek. A Cseh Köztársaságban azonban ez az arány mindössze 18 százalék, Magyarországon pedig 17 százalék.

Ugyanakkor a megkérdezett törökök 35 százaléka azt mondja, tíz év múlva robotok fogják vezetni a háztartást. Más országokban az emberek véleménye sokkal pesszimistább. Nagy-Britanniában - a komornyikok földjén - csak 18 százalék, Magyarországon pedig mindössze 17 százalék tudja elképzelni, hogy hamarosan robotok fogják tisztítani az ablakot, főzni az ebédet, vagy kimosni a ruhákat.

Az eredmények az "Élet Európában" című felmérésből származnak, melyben az E.ON és a Kantar EMNID közel 8000 embert kérdezett meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon 2016 decemberében.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elektromos meghajtású MINI modellek Kínában
  Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  A NEXT-E konzorcium 250 gyors elektromos töltőállomást telepít
  Örülnénk-e z elektromos autók- és a robotizálásnak?
  TOSA projekt a teljesen elektromos hajtású buszokért
  Az ABB elektromos gyorstöltő állomás a Lidl számára
  A BMW hivatalos gyártó a Forma-E-ben
  Elektromos töltőállomások a Danubius-nál
  Központban az elektromobilitás
  A villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd
  Az elektromos autók terjedése
  A Volkswagen erősít az elektromos járművek piacán

További hírek ebben a kategóriában

Növekszik a magyarok takarítási ...
Tarolt a sonka és a csokinyúl hú...
A CSR megjelenések
Igény sincs az állatbarát munkah...