Hírek
20231 hír az adatbázisban
Az art táskakollekció az autistak által
Marketinginfo.hu - 2017-10-27 09:24
Design

A müskinn és az Autistic Art Alapítvány együttműködésével egy olyan táskakollekció született, amelyben feltárul a Miskolci Autista Otthon rajzcsoportjának képi világa.

A táskák kívülről letisztult, egyszerű darabok, a különleges világ belülről ismerhető meg. Akárcsak egy autista otthon és az ott élők művészeti világa.

A táskák vonalain fellelhetők azok a sajátosságok, melyeket a tervezők az autista fiatalok rajzolási technikáiból tanultak meg és vettek át. A tárgyak formáinak tervei egyetlen nekifutással készültek, akárcsak a fiatalok rajzai, melyekben nincs óvatosság és nincsenek hibák sem. A rajzolás mozzanata van csupán, ami visszavonhatatlanul, végérvényesen nyomot hagy a papíron. A táskák külső felületén megjelenő díszítések - amelyek minden táska esetében bár hasonló karakterrel bírnak, mégis különböznek - is felszabadult, véletlenszerű, magabiztos rajzok alapján születtek.

Tarr Hajnalka - a rajzfoglalkozások alapítója - néhány évvel ezelőtt a miskolci rajzcsoport tagjainak módszereiről, technikáiról és alkotásairól készített egy leírást. A táskák mellett található kommentárok ezekből a szövegekből vett idézetek.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Autistic Art a Várkert Bazárban
  Új üzletet nyit a Musette Budapesten
  Új divatmárka nyitott üzletet Budapesten
  Minimálbér feléért Gucci táska
  Kétfedelű stratégiával nyomul Kínában a Samsonite
  Zöld termékekkel erősít a Puma
  Afrika felé kacsingatnak a luxuscégek
  Húszezer terv érkezett a táskadizájn-versenyre
  Utazótáskát hozott ki a Nespresso

További hírek ebben a kategóriában

A Helly Hansen kabátja elnyerte ...
Brand Bar néven működik tovább g...
Megújult a Geometry arculata
Ezek lettek Az Év Irodái