Hírek
20073 hír az adatbázisban
Beruházás a Coca-Cola-tól
Marketinginfo.hu - 2017-09-15 15:34
Márkák

A Coca-Cola HBC Magyarország megépítette az ország legnagyobb élelmiszeripari raktárát.

Az elmúlt években megháromszorozódott a Coca-Cola HBC Magyarország exporttevékenysége, a cég ma már Európa 25 országába szállít üdítőitalokat, gyümölcsleveket és ásványvizet. A folyamatosan bővülő kivitel tette indokolttá a vállalat központi raktárbázisának bővítését, így a cég 2 milliárd forintos beruházással egy 6500 négyzetméteres raktárat épített fel dunaharaszti központjában. A 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér el. A beruházással a vállalat dunaharaszti bázisa lett a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon. Az összességében több mint öt futballpálya méretű létesítmény több mint 30 ezer kereskedelmi egységet szolgál ki.

"A nemzetgazdaság erejét az mutatja meg, hogy a nagy világmárkák mennyire tüntetik ki bizalmukkal. Örömmel látjuk, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország termékei előállításához szükséges alapanyagok kétharmada hazai beszállítóktól származik, és üdvözöljük, hogy továbbra is elkötelezettek Magyarország mellett" -nyilatkozta az avató-ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Coca-Cola HBC Magyarország 2012-ben elsőként kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal. Azóta a cég mintegy 15 milliárd forint beruházást hozott Magyarországra, árbevétele 87,5 milliárdról 106 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 25 milliárdra nőtt.

Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a vállalat további fejlesztéseket tervez. "Elkötelezettek vagyunk a magyar élelmiszergyártás mellett, ezért mindent olyan lehetőséget megragadunk, amellyel bővíthetjük hazai tevékenységünket. Célunk, hogy vállalatcsoportunk egyik közép-európai gyártóközpontja legyünk" - tette hozzá Minas Agelidis.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Márkázott tartalomkampányt indított a Coca-Cola
  Akár 4 százalékkal is nőhet tartósan az élelmiszeripar
  A Coca-Cola Mediacom-ot választott
  Új digitális ügynökséget választott a Coca-Cola
  Fenntarthatóság a Coca-Cola-nál
  Élelmiszeripari raktárát építi a Coca-Cola HBC

További hírek ebben a kategóriában

Kötelezettségvállalással zárult ...
Bővíti európai gyárát Rácalmáson...
A Hunguest Hotels üzemelteti maj...
Jelentett a Scania