Hírek
23270 hír az adatbázisban
Magyar díjazott is van az ArtZept formatervezési pályázaton
Marketinginfo.hu - 2017-08-23 12:06
Design

Kihirdették a Zepter 2016-os formatervezési pályázatának nyerteseit.

A 13. ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat 2016. évi témája, a KERETEK MŰVÉSZETE, igazán próbára tette a 3 kontinensről és 15 országból származó, összesen 140 pályázó kreativitását. A beküldött pályázatok újfent igazolták az ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázatot alapító Madlena Zepter nemes küldetésének értékét: inspirálni a világ legtehetségesebb fiatal designereit és lehetőséget adni nekik, hogy szabadjára engedhessék kreativitásukat, hogy megérdemelt elismerésben részesüljenek, és hogy munkájuk egy szélesebb közönséghez is eljuthasson.

A pályázóktól asztalra, padlóra, vagy falra helyezhető kép-, fénykép-, és tükörkeretek design-terveit várták különböző perspektívákból megközelítve. A pályamunkák felhasználási területei és térbeli elhelyezkedésük sokszínű lehetett, és esztétikai értékeik pedig legalább annyira fontosak voltak, mint funkcionalitásuk. A pályaművek új, egyedi alkotások voltak, amelyek funkcionálisan és esztétikailag is kiemelkedő minőséget képviseltek.

A designkoncepciók számos újszerű ötletre épültek. A pályamunkákat élmények és tradíciók ihlették, a pályázók újraértelmezték a kereteket, mint az általuk körülölelt emlékek védelmezőit és kiemelőit. Néhány alkotó felhasznált technológiai újításokat, mások szinte lírikus, költői szemszögből értelmezték a pályázat témáját és műveik esztétikai, vizuális dimenzióit helyezték előtérbe, melynek köszönhetően asszociatív, érzéki, szenvedélyes alkotások születtek. A legjobb pályázatokban egyszerre öltöttek ezek testet. A pályázat zsűrije elismert szaktekintélyekből állt: Carla Tolomeo, a zsűri elnöke és világszerte elismert művész, Gordana Biba Marković művészettörténész és kritikus, Kosta Krsmanović iparművész, Carlo Magnoli művészeti vezető, valamint Réz András író és marketing kommunikációs szakember Milánóban gyűltek össze, hogy elbírálják a fiatal tehetségek pályamunkáit, hogy végül egyhangú döntéssel kihirdessék 2016-os ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat győzteseit.

A 10.000 &8364;-s fődíjat megosztva, egyenrangú elismerés mellett az iráni Mohamadreza Shahmohamadi és a fülöp-szigeteki Richard Gabriel nyerték meg; a második helyezést egyenrangú elismeréssel a csehországi Luba Bakičová és a szerbiai Ana Mišović érték el, míg a harmadik helyezett a szerbiai Snežana Jeremić lett. Hartung Balázs Magyarországról különdíjban részesült.


A NYERTESEK:
 
 • Fődíj - 10.000 &8364; megosztottan Mohamadreza Shahmohamadi (Irán) és Richard Gabriel (Fülöp-szigetek)
 • 2. helyezett - 4000 &8364; értékű Zepter termék, Luba Bakičová (Cseh Köztársaság) és Ana Mišović (Szerbia)
 • 3. helyezett - 3000 &8364; értékű Zepter termék, Snežana Jeremić (Szerbia)A zsűri az alábbi pályázókat jutalmazta KÜLÖNDÍJJAL:
 
 • Predrag Lozaić, Szerbia
 • Alan Chin Che Hung, Kanada
 • Lubos Patak, Szlovákia
 • Hartung Balázs, Magyarország
 • Yuriy Hlobchak, Ukrajna
 • Rita Abou Harraj, Libanon
 • Nutsa Deetrashvili, Grúzia
 • Vesna Ilić Darijević, Tatjana Knežević, Szerbia

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat
  ArtZept 2018 - pályázat
  Formatervezői pályázat a Zepter-től

További hírek ebben a kategóriában

Ma már nem ciki művirág csokorra...
Lenyűgöző munkahelyi életképeket...
Gyerekszobába kreatív és praktik...
Csak nyugi! A nyomtatott pólókat...