Hírek
23270 hír az adatbázisban
A divat és az újrahasznosítás elve áll az ArtZone fókuszában
MTI + Mediainfo.hu - 2017-08-14 14:54
Outdoor/indoor

A divatot és a recycling látásmódot, az újrahasznosítás elvét helyezték a középpontba az ArtZone, a Sziget fesztivál művészeti játszó- és alkotó terének szervezői az idén.

A kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín, az ArtZone kreatív programjának fókuszába a divat került az idén, lehetőséget adva még több tehetséges fiatal divattervezőnek, hogy a magyar és nemzetközi közönség közelebbről megismerhesse őket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Több fiatal dizájner és divattervező is bemutatkozik a fesztiválon. Vendégül látják például a PISZLI táskák készítőjét, Veress Réka tervezőt, akivel a kreatív workshop keretében bőr ékszereket lehet készíteni. Az idei másik kiemelt divatnagykövet a Szigeten az ArtZone recycling politikájába illő Müskinn. Meglepő, újrahasznosított anyagokból mindennapi használati tárgyakat készíthetnek majd a látogatók a tervezők segítségével.

A tavaly nagy sikert aratott, a JHConcept szervezésében létrejövő POP UP sátorban nemcsak tervezőknek, hanem a divathoz közeli szakmákban dolgozó tehetségeknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is hat tervező, művész kap lehetőséget megjelenésre: Miklos Laufer grafikus, Laszlo Korcsmaros divatblogger, Bence Csalar tervező, az All On You, Dora Hegedus divattervező és Berta Valló illusztrátor.

Az ArtZone képzőművészeti programja keretében tiszteletbeli vendégként Bukta Imre Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművészt köszöntik, aki a Mezőszemerei Művész Telep projekt kapcsán együtt fest majd a projekthez kapcsolódó apró ajándéktárgyakat a látogatókkal.

"Az ArtZone négy éve arra tesz kísérletet, hogy minél izgalmasabb workshopok keretében biztosítson tartalmas nappali kikapcsolódást a szigetlakóknak" - fogalmazott a közleményben Pálosi Boglárka, az ArtZone szervezője, aki kiemelte: a Godot Galéria Boldogság című kiállítása a helyszín kiállítótermében, a Kapusátorban látható.

A program összeállításakor előnyben részesültek azok a koncepciók, ahol a recycling látásmód érvényesül és ahonnan apró, saját készítésű emlékekkel távozhatnak a látogatók.

A legsikeresebb programok évről-évre visszatérnek, így idén is jelen lesz a Medence csoport Re-koncept és székkészítő workshopja, ahol molinóból lehet divatos táskákat, illetve a fesztiválon is hasznos napozószékeket készíteni. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) részvételének köszönhetően a szigetlakóknak lehetőségük nyílik hozzájárulni a Sziget közösségi kertjének megépítéséhez, gondozásához.

Megjelennek a Szigeten idén is az AGORA és Magyar Mozgó Képtár művésztelepek. A Kisképző mellett idén először a "Nagyképző", azaz a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is megjelenik az ArtZone-ban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Már ingyenesen letölthető a LiveRobe
  Körforgásos gazdaság – futó trend, utópia vagy az új gazdasági paradigma?
  Merész kampány az Arena Mall-tól
  Ismét kiírták az Art of Freedom művészeti pályázatot
  Kortárs művészeket ihlet a Société bevezető kampánya
  Az MVM installációkkal, játékokkal jelent meg a Szigeten
  Igazi járműlegenda a Szigeten
  Szőke Gábor Miklós szobrai a Szigeten
  Rekordméretű installáció készült használt gumiabroncsokból
  Casa BACARDÍ a Szigeten
  Állatvédők a Sziget Fesztiválon
  Gömbsátorba és backstage túrákra hív a Szigeten a MTÜ
  A vizes VB a leglátványosabb helyszíne
  Sziget sörrel debütál a Dreher
  Több szponzor a Gyerek szigetnél
  Idén is Minimax Fesztivál a Gyerek Szigeten
  Pop-up futó-stadion a Nike létrehozásával

További hírek ebben a kategóriában

Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej
Amit az előszoba sugall a lakás ...
Ezeket a dolgokat érdemes mérleg...