Hírek
22112 hír az adatbázisban
Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-08-08 11:51
Márkák

A Zwack Unicum Nyrt. 2017-2018-as üzleti évének első negyedévében 422 millió forint adózott nyereséget ért el.

Ez 20,7 százalékkal kisebb az előző évi 532 millió forintnál, azonban lényegesen magasabb a tervezettnél - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentéséből.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült jelentés szerint a társaság bruttó árbevétele 5,273 milliárd forint volt, 0,6 százalékkal elmarad az előző évitől. A nettó értékesítés (jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel) 3,242 milliárd forintot tett ki, 2,6 százalékkal (81 millió forinttal) magasabb a bázis időszakénál.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2,9 százalékkal (81 millió forinttal) emelkedett. A saját termelésű termékek nettó árbevétele 0,7 százalékkal (15 millió forinttal) nőtt. Ezen belül a prémium termékek árbevétele több mint 10 százalékkal emelkedett. A saját termelésű minőségi termékek árbevétele pedig közel 25 százalékkal csökkent, ami a Kalinka vodka korábbi jelentésekben jelzett 2016. év végi kiugró értékesítésének következménye.

A forgalmazott termékek nettó árbevétele 11,8 százalékkal nagyobb a bázisnál, amelyen belül a Diageo portfólió árbevétele 19,4 százalékkal emelkedett, míg az egyéb termékeké a tavalyival azonos szinten maradt. A kedvező értékesítési adatokhoz nagyban hozzájárult, hogy a húsvéti forgalom jelentős része az idén áprilisban bonyolódott, míg 2016-ban márciusban.

A jelentés kitér arra is, hogy az április-májusi piackutatási adatok szerint a magyar adózott égetett szeszesitalok piaca mennyiségben 10,2 százalékkal bővült. Mindegyik szegmens forgalma emelkedett: a prémium 10,5 százalékkal, a minőségi 4,9 százalékkal, míg a kommersz piac 13,4 százalékkal.

Az export árbevétel 357 millió forint volt az első negyedévben, amely megegyezik az egy évvel azelőttivel. A jelentősebb célországok közül az olasz és a duty free forgalom a bázis szintjén maradt, jelentősen (76 százalékkal) megugrott a román értékesítés, míg a német export a pálinka kivitel visszaesése miatt közel megfeleződött.

Az anyagköltségek és anyagjellegű ráfordítások 0,7 százalékkal (9 millió forinttal) növekedtek, ami elmarad a nettó árbevétel 2,6 százalékos emelkedésétől, míg a személyi jellegű ráfordítások 16,5 százalékkal (101 millió forinttal) nőttek. Utóbbi növekedésének döntő részét (72 millió forintot) a munkavállalóknak adott két heti extra jutalom adta, emellett a társaság az üzleti év elején 6,2 százalékos átlagos bérfejlesztést hajtott végre.

A társaság adózás előtti nyeresége 551 millió forintot tett ki, 20,3 százalékkal (141 millió forinttal) csökkent.

Beruházásokra 103 millió forintot költött a Zwack Unicum az első negyedévben, amelyek pótló jellegűek voltak.

A Zwack 1000 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 16 750 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 17 995 forint, a legalacsonyabb 16 455 forint volt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csökkent a Zwack Unicum adózott eredménye
  Osztalékot fizet a Zwack
  Zwack Unicum: osztalékjavaslat
  Nőtt a Zwack Unicum árbevétele és profitja
  Bemutatkozott a legújabb italkülönlegesség a Zwacktól
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. árbevétele és profitja
  Csökkenő nyereségre számít a Zwack
  Az Unicum is felkészült a nyárra
  A Halott Pénz az Unicum Szilva-n
  Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
  Csökkent a Zwack árbevétele
  Nőtt a Zwack árbevétele
  Új limitált palack a Zwack Unicumtól
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
  Nőtt a Zwack profitja
  Zwack: nagyobb profit és bevétel
  Emelkedő bevétel Zwack Unicumnál
  Az áremelések gyengítik a Zwack Unicum-ot

További hírek ebben a kategóriában

Magyar fejlesztésű fitneszgépet ...
Nagyszabású elektromobilitási of...
A Ford T-modell a Közlekedési Mú...
Erős évre számít a Kia az idén a...