Hírek
20370 hír az adatbázisban
23 nyertes intézmény a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán
Marketinginfo.hu - 2017-08-01 12:01
CSR

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel.

Magyarországon közel 1 millió ember szenved vesebetegségben, akik közül több ezren gyermekek. Az EDTA (European Dialysis and Transplant Associacion) adatai szerint évi 3-6 új gyereknél kezdenek vesepótló dialízis kezelést, amire akkor van szükség, ha a vese nem képes ellátni méregtelenítő funkcióját. Hetente háromszor, akár egy hónapon keresztül kell ilyen vértisztító kezelésre járnia annak a gyereknek, akinek a szervezetében életveszélyes méreganyagok halmozódnak fel. "Egy-egy ilyen kezelés átlagosan 4 órát vesz igénybe, ennyi idő kell ahhoz, hogy a dialízisgéppel átmossák a gyermek vérét. A teljes gyógykezelés során 10-12 alkalomra lehet szükség, így egy átlagos testsúlyú gyerek esetében az áttisztított vér mennyisége akár a 40-50 litert is elérheti" - hangsúlyozta ki Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A 14. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően most az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel összesen 20 millió forint értékben, köztük a Semmelweis Egyetem Vese és Művese Osztálya is, ami egy új dialízisgépet szerezhet be. A 23 nyertes közül 20 vidéki, 3 pedig budapesti intézmény, melyek közül 20 hátrányos helyzetű térségből származik vagy annak kis betegeit is ellátja. A nyertesek olyan modern eszközökkel gazdagodhattak, mint a betegőrző központ, a vénakereső vagy a véroxigénszint mérő. Ezekkel az új műszerekkel az orvosok, ápolók összesen több mint 66 ezer kis beteget láthatnak el évente.

"A K&H évtizedek óta aktív társadalmi szerepet vállal, melyben kiemelt figyelmet kap a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség. K&H gyógyvarázs programunk keretében 2004 óta segítjük a magyar gyermekegészségügyet eszközbeszerzéssel. Az idei évben 14. alkalommal hirdettük meg K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatunkat, melyre rekordszámú, összesen 125 pályázat érkezett az ország 78 településéről. A szakmai zsűri segítségével 13 nyertes pályázatot választottunk közülük, így összesen 10 kórházi osztály és 13 mentőállomás munkáját támogathatjuk, ezzel is elősegítve azt, hogy a kis betegek mihamarabb újra teljes életet élhessenek" - mondta Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

"A pályázatokból jól látszott, hogy gyakran van szükség olyan apróbbnak tűnő, de annál hasznosabb eszközökre, berendezésekre, mint a mentősöknél a gyermek sürgősségi táska vagy a gerinchordágy, a kórházi osztályoknál a vérnyomásmérő és véroxigénszintmérő vagy a vénaszkenner. A nagyobb műszerek között pedig gyakran találkozhattunk CTG készülékkel vagy a betegőrző monitorral. Jól látható, hogy ezek olyan mindennapos használatú eszközök, amelyeknél nagyon sokat számít a megbízható működés és a korszerű technika" - mondta Dr. Mészner Zsófia, az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárságának főosztályvezető helyettese, a K&H gyógyvarázs oszlopos zsűritagja.

A 2017-es K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat nyertesei:
 
  • Gyula: Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház, Gyermek és Ifjúságpszichiátria Osztály,
  • Kunágota: Kunágota Mentőállomás,
  • Kazincbarcika: "Kazincbarcika Kórház Nonprofit Kft., Gyermek Sürgősségi Szakrendelés"
  • Budapest: "Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft., Gyermek Szemészet"
  • Debrecen: "Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály"
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megbízható Munkaadó díjat kapott a K&H
  Startupokat toboroz a K&H
  200 mesét értek a női kézilabda-válogatott labdái
  A K&H gyógyvarázs területi szavazása
  Bárki lehet a K&H gyógyvarázs mesedoktor
  Kézilabdások segítettek a K&H gyógyvarázsnak
  Bővült a mesedoktor kórházak száma
  Bővül a K&H gyógyvarázs program
  Egészségügyi körkép az orvosi eszközállományról
  A K&H az innovatív eszközökkel támogat
  Modern orvosi eszközök pályázhatók a gyógyvarázs programban
  Indul a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázata

További hírek ebben a kategóriában

Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...
Életpályamodellt kínáló ösztöndí...