Hírek
20360 hír az adatbázisban
Az amerikai Ford további 700 dolgozót alkalmaz
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-07-28 11:55
Márkák

Az amerikai Ford további 700 dolgozó alkalmazását tervezi az idén romániai üzemében, ugyanakkor közölte, hogy ősztől leállítja a B-Max modell gyártását.

A Ford a dél-romániai Craiován működtet gyárat. 2016 márciusában jelentették be először, hogy az üzemben újabb modellt, az Ecosport hobbiterepjárót fogják gyártani, és ennek érdekében 200 millió eurós beruházást hajtanak végre.

A vállalat közleményéből kiderül, hogy az amerikai gyártó nem fog két modellt gyártani a romániai üzemben, mert a 2012-ben piacra dobott B-Max előállítását szeptembertől leállítja Romániában. Ennek helyét veszi át az Ecosport, és a termelési kapacitások növelése érdekében újabb 500 dolgozót alkalmaznak.

A Ford az idén áprilisban jelentette be, hogy a több mint 2700 dolgozó mellett őszig további 976-ot fog alkalmazni. A hétfőn kiadott közlemény szerint az áprilisban bejelentett mintegy ezer dolgozó száma további hétszázzal fog bővülni, így az üzem az idén összesen 1700 személyt alkalmaz.

A Ford azért mondott le a B-Max gyártásáról, mert a személygépkocsi iránt már nincs akkora kereslet, és az ügyfelek közül egyre többen a hobbiterepjárókat kedvelik. Romániában fogják gyártani az európai piacra szánt Ecosportot, Oroszország kivételével. Jelenleg az Ecosport Indiában készül.

A Ford 2008-ban vette át a craiovai üzemet, és azóta több mint egymilliárd eurót ruházott be a romániai termelési kapacitás kialakításába.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Ford az idén gyártja a legtöbb autót Romániában
  A Ford a haszonjármű piac erősödését várja az idén
  Románia lesz az új európai gazdasági tigris?
  Jól járt a Ford
  Újabb ezer dolgozót alkalmaz a Ford Romániában
  Dwayne újra a Ford márkanagykövete
  Új autó TOP 3 2016-ban: Ford, Suzuki, Opel
  A Ford Amerikában beruház
  A magyarok több Fordot vásároltak, mint Volkswagent
  Ford: 23%-kal nő idén az értékesítés
  A Ford már 11 ezer új autót adott el idén Magyarországon

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Pepsi Őrületes foci a Pepsivel
2018-06-14 11:59
Új növényi italcsalád a Coca-Col...
Megújul az Accor Hotels
Folyékony műtrágyát is gyárt jún...
A Nike nem szállít cipőt az irán...