Hírek
20370 hír az adatbázisban
A BMW hivatalos gyártó a Forma-E-ben
Marketinginfo.hu - 2017-07-17 17:07
Márkák

Jövő ősszel a BMW hivatalos gyártóként áll rajthoz a világ első, tisztán elektromos meghajtású formaautókat felvonultató versenysorozatának ötödik szezonjában.

A bajor prémiumgyártó saját fejlesztésű versenyautó-hajtáslánca az MS Amlin Andretti csapat színeiben mérkőzik meg az ellenfelekkel.

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító Forma-E sorozat kivételesen értékes lehetőségeket kínál a BMW i divízió jövőbeni innovációinak megtervezéséhez és a teljes mértékben önálló mobilitásra képes BMW iNEXT modell kifejlesztéséhez, hiszen az elektromos mobilitás térnyerésén és az automatizált járművezetés megvalósításán dolgozó mérnökök a BMW Motorsport versenypályákra specializálódott szakembereivel vállvetve dolgozhatnak a minden korábbinál erőteljesebb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb hajtáslánc-technológia forradalmán, amely a versenypályák után a hétköznapok útjain is bemutatkozhat.

Mint ilyen, a BMW tökéletes hajtáslánc-technológiai fejlesztőpartnerként tekint a Forma-E versenysorozatra. "Azáltal, hogy hivatalos versenytechnológiai partnerként fontos feladatot vállalunk a szériában, a hosszú távon fenntartható, emisszió-mentes mobilitás térnyerését és a BMW iNEXT modell hajtáslánc-technológiájának tökéletesítését helyezzük előtérbe" - mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. "Mindez a tökéletes járműtechnológia kifejlesztéséről szól. A Forma-E kiváló lehetőségeket teremt ahhoz, hogy a motorsport egészen egyedülálló körülményei között teszteljük és finomhangoljuk teljesítményre optimalizált, mégis zéró emissziójú, tisztán elektromos hajtáslánc-technológiánkat. A sorozatgyártás és a versenyzés közötti határvonal a BMW i Motorsport esetében minden korábbinál jobban egybemosódik, amelynek köszönhetően az innovatív járműtechnológiák tömegtermelésbe örökítése egészen új szintre emelkedik. Biztosak vagyunk abban, hogy a BMW Group óriási előnyt fog kovácsolni a tisztán elektromos meghajtású formaautók versenysorozatában felhalmozott tapasztalatból" - tette hozzá Klaus Fröhlich.

"Az elmúlt években a Forma-E fantasztikus fejlődésen ment keresztül, mígnem egy tökéletes járműtechnológiai platformmá vált - nem csupán a BMW Group, de a BMW Motorsport számára is. Új utakat mutatni és innovációt alkotni - ezen két értékben a BMW és a Forma-E egyaránt osztozik. Számunkra kiváltképp fontos, hogy időről időre igazoljuk technológiai szaktudásunkat, a BMW AG ezért is kérvényezett hivatalos regisztrációt az FIA-nél, mint a Forma-E hivatalos járműtechnológiai partnere. Készek vagyunk szembenézni az egyre erősebb ellenfelekkel, a teljesen saját fejlesztésű hajtáslánc-technológiánkkal pedig a 2018 őszén rajtoló ötödik szezonra készülünk el" - fogalmazott Jens Marquardt. "Rendkívül nagy várakozással tekintünk a BMW i divízió innovatív járműtechnológiáin dolgozó tervezőmérnökök és a BMW Motorsport szakemberei közötti úttörő együttműködés elé, amely vadonatúj utat mutat az elektromos mobilitásnak. A Forma-E futamain azonban nem csupán innovációs erősségünket, de versenysport-szaktudásunkat is kihangsúlyozzuk. Mindazonáltal, a sorozat egy teljesen új kihívást jelent nekünk - olyasmit, amellyel az MS Amlin Andretti csapat oldalán örömmel nézünk szembe. Senkinek nem kell bemutatnom ezt a nevet, és nagy örömünkre szolgál, hogy már most kiváló együttműködést élvezünk mindkét oldalon. Teljes mértékben készen állunk rá, hogy a következő szintre lépjünk" - zárta gondolatait a BMW Motorsport igazgatója.

"A Forma-E és a BMW i divízió tökéletesen illik egymáshoz. A Forma-E egy merőben új versenyszéria, amelyben hamarosan a BMW rajongóit is lendületbe hozzuk - vadonatúj formában. A sorozat kiválóan példázza az elektromos mobilitásban rejlő izgalmas, lebilincselő és vérpezsdítően lendületes lehetőségeket, miközben olyan érzéseket szabadít fel, amelyekre csak a sport képes. Hivatalos autóipari partnerként már a széria legelső lépésétől jelen vagyunk a Forma-E-ben, így itt az ideje, hogy versenyzőként magasabb szintre lépjünk. A BMW i a Forma-E-ben, mint egy közösen új korszak két meghatározó hírnöke" - nyilatkozta Hildegard Wortmann, a BMW márkaigazgatója.

"Izgatottan tekintünk a BMW i divízióval kialakított együttműködésünk kibővítése elé, amelynek keretében a Forma-E ötödik, 2018/2019-es szezonjában már a BMW hivatalos gyári csapataként állunk rajthoz" - mondta Michael Andretti, az MS Amlin Andretti csapat főnöke és a nemzetközileg elismert Andretti Autosport vezérigazgatója. "A BMW és az MS Amlin Andretti csapat közötti együttműködés kiváló alapot teremt ahhoz, hogy a BMW hivatalos gyártóként induljon a Forma-E-ben. Nagy örömmel gurítjuk majd rajtrácsra a BMW első, teljesen saját fejlesztésű, tisztán elektromos meghajtású versenyautó-hajtásláncát, hiszen a hétköznapok útjain a BMW i modellek a jövő négykerekű hírnökeiként vannak jelen. A BMW a legnívósabb és legnagyobb múltú márka, akivel együtt dolgozhatunk a Forma-E-ben" - tette hozzá Michael Andretti.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A két-és négykerekű csillagok rendhagyó szépségversenye
  Elektromos járműtöltő-hálózat épül
  A NEXT-E konzorcium 250 gyors elektromos töltőállomást telepít
  Örülnénk-e z elektromos autók- és a robotizálásnak?
  Áttörés lesz az elektromos autózásban
  TOSA projekt a teljesen elektromos hajtású buszokért
  A BMW i3s a 44. BMW BERLIN MARATHON-on
  Az ABB elektromos gyorstöltő állomás a Lidl számára
  A Brain Bar Budapest a BMW i támogatásával
  Nagy sikerrel zárult a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance
  A BMW Group idén is a Concours d’Elegance-t támogat
  Díjazta legjobb márkakereskedőit a BMW
  Sikeres együttműködés az Opera és a BMW Group között
  iF terméktervezési díjat nyert a BMW 5-ös limuzin
  LEGO innovációk a BMW Motorrad közreműködésével
  A világkörüli útjának összefoglaló installációja

További hírek ebben a kategóriában

Őrületes foci a Pepsivel
Új növényi italcsalád a Coca-Col...
Megújul az Accor Hotels
Folyékony műtrágyát is gyárt jún...