Hírek
23446 hír az adatbázisban
Magyar dinnye a SPAR-ban
Marketinginfo.hu - 2017-07-11 10:17
Kereskedelem

Több mint hétmillió kilogramm dinnyét forgalmazott az elmúlt évben a SPAR Magyarország, amely idén ennél is nagyobb keresletre számít.

Az eladott mennyiség jelentős részét magyar gazdálkodók termesztették és a nyári szezonban értékesítette az üzletlánc. A hazai dinnye megjelenésekor idén is felfüggesztik az import dinnyefélék beszerzését.

"Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import beszerzését és friss hazai gyümölccsel töltjük fel a SPAR csoport összes üzletét. A jelenlegi trendek is azt mutatják, hogy a gazdálkodók is igyekeznek minél jobban kitolni az értékesítési szezont, ezt mi is figyelembe vesszük. Emellett a vásárlói visszajelzések is azt mutatják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a magszegény görögdinnye iránt nőtt meg jelentős mértékben a kereslet", hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország üzleteiben az elmúlt évben csaknem 7 millió kilogramm dinnyét értékesítettek, 15 százalékkal többet, mint a 2015-ös évben. Ennek nagy része, mintegy 5 millió kilogramm eladása a július és szeptember közötti szezonra esett.

Magszegény görögdinnyéből mintegy 30 százalékkal többet, 1,7 millió kilogrammot értékesített tavaly a SPAR Magyarország. A teljes hazai dinnyetermesztés volumene az elmúlt évben mintegy 205 ezer tonnát tett ki. A lédús dinnye nemcsak finom, hanem rendkívül előnyös élettani hatásokkal is rendelkezik: magas likopintartalma révén komoly betegségeket tart távol a szervezettől.

A dinnyeszezon kezdetén a SPAR Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál. A promóciós eseménysorozat következő állomása 2017. július 13. és 15. között Velencén lesz, ahol a SPAR szupermarket előtt Rácz Árpád, a vállalat zöldség-gyümölcs szakértője friss magyar dinnyével fogadja a vásárlókat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  18 ezer tonna magyar dinnyét értékesít a Tesco
  Kampányt indít az agrárkamara a dinnyetermelésért
  A SPAR dinnye-roadshow
  Már kapható a magyar dinnye a legtöbb áruházláncnál
  A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítő kampány indult
  Kizárólag magyar dinnye a Lidl-ben
  Sikeres a dinnye promóciós program
  A hazai dinnyét népszerűsítő program indul
  Hazai termelőktől vesz dinnyét a Tesco
  Dinnyekampány a SPAR-tól
  Magyar dinnye a Lidl-ben
  Jól fogyott a dinnye a Lidl-ben
  Csak magyar görögdinnye a hazai Tesco-ban

További hírek ebben a kategóriában

Olcsó, de minőségi téli gumit ke...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...