Hírek
23270 hír az adatbázisban
A Gombold újra! pályázat idén
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-07-10 18:36
Design

Idén már nyolc országból várják a fiatal tervezők jelentkezését a Design Terminál Gombold újra! elnevezésű Közép-Európa öltözéktervező pályázatára; a leadási határidő augusztus 2.

A pályázathoz ebben az évben már nyolc ország csatlakozik: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia és Horvátország mellett Románia és Ukrajna tervezői is indulhatnak a megmérettetésen. A fődíj egy vállalkozásösztönző csomag, amelyet a legjobb magyar és a legjobb külföldi tervezőnek ítél meg a szakmai zsűri - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az idei Gombold újra! pályázat tematikája a smart fashion, amely a technológiai újításokra és az innovatív megoldásokra fókuszál. Mint írják, a 3D nyomtatás, az intelligens textíliák és a mesterséges intelligencia elterjedésével nem csak a ruha és az ember kapcsolata, de a divattervező szerepe is megváltozhat, ezzel merőben új szemléletet hozva az eddig ismert rendszerbe és lehetőséget teremtve egy fenntarthatóbb világ létrehozására.

A jelentkezéseket a pályázat hivatalos oldalán kell feltölteni. A legjobb 15 közé jutott tervező október 15-én mutathatja be kollekcióját a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe kiemelt programpontjaként megvalósuló döntőn.

A Design Terminál szervezésében és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretein belül létrejött pályázat célja, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, illetve nemzetközi bemutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvő közép-európai tervezők számára - írták a tájékoztatóban.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Folytatódik a Design Terminál vállalkozásfejlesztő mentorprogramja

További hírek ebben a kategóriában

Ma már nem ciki művirág csokorra...
Lenyűgöző munkahelyi életképeket...
Gyerekszobába kreatív és praktik...
Csak nyugi! A nyomtatott pólókat...