Hírek
20217 hír az adatbázisban
A Tesco szállító partnereivel közösen támogatja az Élelmiszerbank Egyesületet
Marketinginfo.hu - 2017-07-03 15:52
CSR

Újabb élelmiszer-pazarlás elleni jótékonysági akciót hirdetett a Tesco Európa, amelynek keretében a cseh, lengyel, szlovák és magyar áruházak a kijelölt termékek értékesítésével a helyi élelmiszerbankokat támogatják

Az akcióban az áruházlánc több mint 100 szállító partnere vesz részt. Magyarországon 25 márka több száz termékét vonták be az akcióba, ezek eladásából származó bevétel 1%-át pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlja fel a Tesco.

Magyarországon az akció 2017. június 29-től július 12-ig tart. Az áruházlánc vásárlói többek között mosószerek, üdítőitalok, állateledelek és édességek (a teljes lista elérhető a Tesco weboldalán) megvásárlásával járulhatnak hozzá az akció és az Élelmiszerbank munkájának sikeréhez. A támogatás összegét az Élelmiszerbank az élelmiszercsomagok nélkülözőkhöz való eljuttatására fordítja. Minden, a programban összegyűjtött ezer forint nagyságrendileg 30 000 forint értékű élelmiszercsomagot jelent a rászoruló, nehéz körülmények között élő családok számára.

A Tesco Európa országaiban az élelmiszerbankok az áruházlánc hosszú távú stratégiai partnerei az élelmiszer-pazarlás csökkentéséért folyó küzdelemben. A nonprofit szervezetként működő élelmiszerbankok a közép-európai régióban több mint 5000 helyi jótékonysági szervezettel, alapítvánnyal együttműködve hatékony, a rászorulók élelmezését segítő élelmiszer-újraelosztási hálózatot működtetnek. Magyarországon a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezeteivel országosan küzd a pazarlás ellen, a Tescóval közösen pedig áruházi élelmiszermentő programot működtet.

"Számomra az az igazán különleges ebben az új kezdeményezésben, hogy ez az első alkalom, amikor ilyen nagy horderejű támogatást a szállító partnereinkkel együttműködve nyújtunk. A Tescónál hiszünk abban, hogy az élelmiszer-pazarlás ellen folyó küzdelmet egyedül nem nyerhetjük meg. Ezért nagy örömmel tölt el, hogy szállító partnereink is felismerték az ügy jelentőségét, és közösen segíthetjük a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet az élelmiszer-pazarlás visszaszorításában, és a helyi közösségek rászorulóinak támogatásában" - mondta el Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

A Tesco Magyarországon már 2013 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Az áruházlánc kezdetben a megmaradt szezonális édességet (húsvéti csokinyuszi, mikulás és szaloncukor) gyűjtötte vissza és adományozta rászoruló gyermekeknek. 2014-ben pedig elindult a napi szintű élelmiszermentés, amelynek keretében a programba bevont áruházak munkatársai minden nap összegyűjtik és jótékony célra adják át a már nem értékesíthető, azonban emberi fogyasztásra még teljes mértékben alkalmas élelmiszereket. Mára országszerte már 110 Tesco áruház segíti a helyi közösségek rászorulóit, és küzd az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséért. 2014 szeptemberétől idén május végéig a Tesco Magyarországon összesen több mint 6100 tonna élelmiszert adott át a rászorulóknak, ami több mint 15,2 millió adag meleg ételnek felel meg. Az áruházlánc emellett vállalta, hogy 2020-ra az összes közép-európai áruháza készen áll majd arra, hogy az élelmiszerfelesleget felajánlja a rászorulókat segítő helyi jótékonysági szervezeteknek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Édességcsomagokat oszt ki az élelmiszerbank gyermeknap alkalmából
  Új kampányt indított a Tesco
  A Tesco támogatásával kapott eredetvédelmet a makói hosszú
  Az élelmiszerbank tavaly
  516 tonna tartós élelmiszer a Tesco Európa vásárlóitól
  Több mint 60 millió forint a Tesco vásárlóitól
  Magyar bort népszerűsít a Tesco
  Közel 180 tonna élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói
  Együnk Egymásért jótékonysági akció
  Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank
  Közel 8500 tonna almát ad el idén a Tesco
  Megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között
  Budaörsre érkezett a Tejkaraván
  Együtt kampányol a trnd és az Élelmiszerbank
  A Tesco 2025 után
  Közel 33 millió forintot gyűjtöttek össze a Tesco vásárlói
  A Tesco élelmiszermentő programja
  Adománykuponos akció a Tesco-ban
  „Csúnya” zöldségekkel küzd a Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen
  3 millióval kevesebb bevásárlótáska
  Lezárult a Tesco helyi közösségeket támogató programja
  A Tesco támogató program meghosszabítva
  Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen

További hírek ebben a kategóriában

Innovatív megoldásokat díjazott ...
Az E.ON a Magyar Vízilabda Szöve...
A Vodafone és az ESL nemzetközi ...
Megvannak az E.ON Energy Globe d...