Hírek
20217 hír az adatbázisban
Nagybani Piac és a Magyar Élelmiszerbank közös kezdeményezése
Marketinginfo.hu - 2017-06-23 18:36
CSR

A Budapesti Nagybani Piac a Magyar Élelmiszerbankkal összefogva közös kezdeményezést indított: ezentúl a piacon árusító termelők közvetlenül tudják támogatni a rászorulókat a fel nem vásárolt friss élelmiszerekkel.

A program 2017. június 21-én, a Piac Éjszakáján debütált, amikor is először nyíltak meg a piac kapui a nagyközönség előtt.

Magyarországon minden évben hatalmas mennyiségű, 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve az éhezés és az élelmiszerpazarlás visszaszorítását. A tavalyi évben 5 000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettek rendszeresen.

"A Budapesti Nagybani Piac már több alkalommal támogatta a szervezetet és most egy helyszíni Élelmiszerbank átvevő pont létrehozásával segíti, hogy még könnyebben juthasson el a fel nem vásárolt friss áru a rászorulókhoz." - mondta el Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója.

"Célunk, hogy az adománykonténer működtetésével lehetőséget adjunk az élelmiszerfelesleg felajánlására, valamint "böngészési" akciókat szervezzünk, melyek keretében önkéntes csapatok takarítják be a termelők által a termőföldön maradt terményeket. Fontos, hogy meg tudjuk szólítani a termelőket és a kereskedőket, akik a megmaradó zöldséggel és gyümölccsel tudják támogatni a nélkülöző családokat" - mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank alapítója, elnöke.

A közös kezdeményezést a Piac Éjszakáján jelentették be. A rendezvény nagy sikert aratott, összesen 100 érdeklődővel terveztek az éjszakai piacozás megálmodói, és a regisztrálók alig pár óra alatt fel is töltötték az üres helyeket. Természetesen, aki idén lemaradt, az sem marad ki, hiszen a hagyományteremtő céllal elindított projekt jövő évben már biztos, hogy folytatódni fog. A résztvevők megtekinthették a Banánérlelő csarnokot, a Nagykereskedelmi raktárakat és a Termelői szektort. Ezzel a túravezetéssel a piac vezetősége közelebb szeretné hozni a gyümölcsök és zöldségek végső felhasználóit ahhoz a helyhez, ahonnan mindez eljut a boltok polcaira, majd az asztalokra.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Édességcsomagokat oszt ki az élelmiszerbank gyermeknap alkalmából
  Az élelmiszerbank tavaly
  Együnk Egymásért jótékonysági akció
  Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank
  Együtt kampányol a trnd és az Élelmiszerbank
  A Tesco élelmiszermentő programja
  Több mint 3500 szociálisan rászorult ember jutott élelemhez
  5000 családon segített az Élelmiszerlavina
  226 tonna élelmiszert gyűjtöttek az élelmiszerbank önkéntesei
  Élelmiszergyűjtés indul a Tesco-val
  4 millió forintos Unilever-adomány
  Együnk Egymásért ötödszörre
  Az Élelmiszerbanknak segített a Hörmann

További hírek ebben a kategóriában

Innovatív megoldásokat díjazott ...
Az E.ON a Magyar Vízilabda Szöve...
A Vodafone és az ESL nemzetközi ...
Megvannak az E.ON Energy Globe d...