Hírek
22515 hír az adatbázisban
Segítség az autista fiataloknak a Kékszalagon
Marketinginfo.hu - 2017-06-22 16:27
CSR

A Kékszalag szervezői mindig összefognak a versenyzőkkel egy jótékony cél érdekében. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon a résztvevők autista fiatalokat támogathatnak.

Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy a nevezésnél plusz ötezer forintot befizetnek az Autistic Art és az Erste közös standjánál. Ebből az összegből az Autistic Art Alapítvány egy autista otthonban lakó fiatal három hónapos művészetterápiás foglalkozását támogatja majd. A támogatók cserébe egy autista fiatal által készített grafikával illusztrált kék szalagot kapnak, amelyet a verseny kék szalagja mellett kitűzhetnek hajójukon.

Az Erste Bank és az Autistic Art Alapítvány kapcsolata több évre nyúlik vissza. A dolgozói kezdeményezésre indult, mostanra társadalmi felelősségvállalási programmá alakult kezdeményezés résztvevői a Kékszalag segítségével is szeretnének hozzájárulni az alapítvány munkájának támogatásához.

A legújabb kutatások szerint minden századik gyermek autista vagy autisztikus tünetekkel bír. Ezzel az egy százalékos aránnyal számolva mintegy százezer autista gyermek és felnőtt él közöttünk Magyarországon, akiknek ellátása nem megoldott megfelelő módon. Ezért a Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank most közösen arra kéri a versenyen indulókat, hogy ők is csatlakozzanak a két szervezet kezdeményezéséhez, s hajónként egyszeri, ötezer forintos támogatással járuljanak hozzá egy autista fiatal művészetterápiás képzésének megvalósulásához.

Az Autistic Art Alapítvány az autizmussal élők számára létrehozott civil lakó otthonok fennmaradását támogatja. Missziójának lényege, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. Az országban egyedül az Autistic Art Művészeti Program biztosít művészeti foglalkozásokat kortárs művészeti szemlélettel, mely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja. A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art design divatmárka termékein, sálain, noteszein, pulóverein.

A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjról:
 
  • A Kékszalag és a Kékpántlika névadó támogatója az Erste World.
  • A Kékszalag további támogatói: Audi, Generali, Herendi Porcelánmanufaktúra, Ilcsi, Seiko, Travel Channel, T-Systems, Balatonfüred és Budapest Boat Show.
  • A verseny médiapartnere: Aqua, Balatonfelvidék Neked, Balatonfüred.hu, Compass, DigiSport, First Class, Lánchíd Rádió, Óra Magazin, Porthole.hu Sailing.hu, Vitorlázás, Világjáró.
  • A verseny együttműködő partnerei: Antenna Hungária Zrt., Balatoni Hajózási Zrt., Balatoni Vízirendőrség, NauBit, Novofer, Országos Meteorológiai Szolgálat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közel 185 millió forint értékű felajánlás gyűlt össze a Jónak lenni jó! műsorban
  Harminc millióval támogatja a társadalmi célokat az Erste
  Javítani kellene a fiatalok jövőjét támogató előtakarékosságon
  Volvo High Tech Regatta
  Az Erste lesz a jégkorongliga új névadó szponzora
  A Kékszalag és a Porthole Design Challenge
  Ismét az Erste World a Kékszalag névadó támogatója
  A Seiko a Kékszalag hivatalos időmérő partnere
  Új Ilcsi napkrémek a Kékszalagon
  Az Audi a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj autós partnere
  Qatar Airways promóciója
  Az Erste World a 48. Kékszalag támogatója
  Az Ilcsi Szépítő Füvek a Kékszalagon
  A Herendi Porcelánmanufaktúra kupáját nyerik a győztesek

További hírek ebben a kategóriában

Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól
Napelemparkokkal csökkenti villa...