Hírek
22762 hír az adatbázisban
Ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest
Marketinginfo.hu - 2017-06-12 09:04
Design

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest,
melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak.


Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál, ahol a nemzeti össztermék mintegy tizedét innovatív, a designt a kezdetektől stratégiai szinten alkalmazó kreatívipari vállalkozások állítják elő.

A Design Hét Budapest 2004 óta a designszcéna legfontosabb seregszemléje, a terület számos szegmensét vonultatja fel. Idén már több, mint száz eseményt magában foglaló, tíznapos eseménysorozat lesz, mely a design gazdasági jelentőségén túl annak társadalmi hasznosságára is felhívja a figyelmet. Azt a tényt, hogy körülöttünk minden, nem természetes úton létrejött tárgy és folyamat tervezési tevékenység eredménye, számos eseménytípussal illusztrálja a Design Hét Budapest a nagyközönség számára: az érdeklődőket kiállításmegnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások és más események segítségével vonja be az eseménysorozatba. A programsorozatban természetesen döntő szerepet játszanak a szakmabelieknek szóló rendezvények is (kerekasztal-beszélgetések, előadások, konferenciák, díjátadó gálák).

A hagyományokat követve idén is a Design Hét Budapest keretein belül adják át ünnepélyesen a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.

A Design Hét Budapest minden évben egy Díszvendég ország bemutatkozására is lehetőséget ad. Lengyelország (2011), Finnország (2012), Olaszország (2013), Hollandia (2014), Spanyolország (2015), valamint a Visegrádi Országok (2016) után 2017-ben a Dán Királyság kortárs designeredményeit mutatják be a fesztiválon. A Dánia Budapesti Nagykövetségével közösen szervezett eseménysorozatban kiállítások, előadások és kerekasztalbeszélgetések mellett termékbemutatók is helyet kapnak.

Dánia az Egyesült Nemzetek Szervezete által kezdeményezett felmérésben 2016-ban is elnyerte "a világ legboldogabb országa" elismerést.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  15 éves a Design Hét Budapest
  A jó design mint a siker mozgatórugója
  Fényárban a Milano Design Week
  Magyar tervezők nemzetközi kifutón
  Design thinking: aki kimarad, az lemarad
  Bejelentették a DesignEuropa-díj döntőseit
  Zárul az első sörös showroom
  Újabb kreatív műhelyek mutatkoznak be az őszi Design Héten
  Zajlik a Design Hét

További hírek ebben a kategóriában

Bársonyosan elegáns - A tojáshéj...
Mindössze valamennyi fonal és né...
50 négyzetméternyi design (x)
Jön a hideg, viselj stílusos fej...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...