Hírek
21405 hír az adatbázisban
El kell menni sörözni az ideális jelöltekkel?
Marketinginfo.hu - 2017-06-05 10:07
Kutatás

Az alapvetően passzív jelöltek iránti fokozódó munkáltatói verseny olyan iparágakat is kihívások elé állít, ahol korábban ismeretlen volt a munkaerőhiány.

Egyre több cég fordul toborzási szolgáltató cégekhez, amelyeknek a szerepe is összetettebbé válik a toborzási folyamatokban. Egy ideális jelölt felvételéhez online és offline is kreatívan kell megtalálni a megfelelő új csatornákat.

Az elmúlt 5 év munkaerő-piaci változásai a Profession Services szolgáltatásait is alapjaiban átrendezték. Az előszűréshez kötődő feladatokról az értékes jelöltek felkutatására és elérésére tolódott át a hangsúly, miközben a csatornák összetétele és működése is megváltozott. Az eredetileg 5 munkatársból álló csapat áprilisban 12 fősre nőtt, az egyes iparágak pedig saját szakértőt kaptak.

Alternatív csatornák és nyitottság kell a passzív jelöltekhez

"Át kellett gondolnunk, hogy 2017-ben a toborzásnak hol kell elkezdődnie és meddig kell tartania. A válaszokat a profession.hu rendszerében elérhető elképesztő mértékű adat és a partnereinkkel közös workshopjaink adták meg. Arra jutottunk, hogy az employer brandingre és a teljes candidate experience-re kész koncepcióval kell rendelkeznünk, ha a hiányszakmáknál is eredményeket szeretnénk garantálni. A partnereinknél gyakran egészen az alapokig kell átvilágítanunk az adottságokat és a helyes döntések meghozatalához a legfontosabb iparági és munkaerő-piaci információkat is mi adjuk át. Az eszközök terén a közösségi médiát és az informális eseményeket kellett a fókuszba tennünk. A szakértőinknek mára természetes lett, hogy egy informatikussal például egy közös sörözés lehet a siker kulcsa" - mondta Szigeti Nikoletta, a Profession Services új vezetője.

Több iparág is most találkozik először az új munkaerő-piaci trendekkel

Az alapvetően kínálati piac és a munkavállalók passzivitása megköveteli a toborzási folyamatok teljes felülvizsgálatát. A toborzási szolgáltatónak sok esetben már az employer brandingben, a meghirdetett pozíciók kialakításában, az elvárások meghatározásában, vagy a felvételi folyamatok átalakításában is segítséget kell nyújtania. A megfelelő jelölteket alternatív módokon, többek között a közösségi médiában és informális eseményeken kell megszólítani.

Gyakorlati segítség kell a candidate experience kialakításában

A munkáltatók közötti kiélezett verseny ráadásul szükségessé teszi, hogy a munkáltató neve az első perctől jól csengjen, és hogy a candidate experience minden lépésben a lehető legjobb legyen. Ehhez már elvárás, hogy a toborzási szolgáltató adja a lényeges információkat. Az apró fogások mellett - például hogy a jelentkezők már az első levélben megtervezhetik az útjukat az interjúra, megnézhetik az éttermeket, kávézókat a jövőbeni munkahelyük közelében, vagy márkázott kis csomagot is kapnak a cégtől - a tanácsadó és a megrendelő közötti folyamatos egyeztetés, valamint a potenciális munkavállalóktól érkező visszajelzések strukturált gyűjtése és elemzése is elengedhetetlen.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Soha nem látott méreteket öltött a munkaerőhiány
  A robotok segíthetnek a munkaerőhiány enyhítésében
  Továbbra is növekszik a munkaerőhiány Magyarországon
  Egyre inkább aranyat ér a lojális munkaerő
  Nem könnyű szakképzett munkaerőt találni
  Bérek kontra vándorlás és munkaerőhiány
  Rekord mennyiségű állásra lehet jelentkezni
  Háromszáz jelölt kell egy sikeres munkavállalóhoz
  Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a jelöltek
  Szakember-keresés: be kell vetni a közösségi médiát

További hírek ebben a kategóriában

Nem indulunk el kártya nélkül kü...
Az egyetemi hallgatók harmada má...
Idén a többség nem egyszer akar ...
A magyar munkavállalók stabilnak...