Hírek
20073 hír az adatbázisban
A Boehringer Ingelheim 2016-ban sikeres évet zárt
Marketinginfo.hu - 2017-05-31 16:45
Egészségmarketing

A kutatásra nagy hangsúlyt fektető Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat Bécsi Regionális Központja (RCV) nagyon sikeres 2016-os pénzügyi évre tekint vissza.

A működési eredmény (nettó árbevétel, az egyéb működési bevételek és a mérlegben bekövetkezett változások) 8,9%-kal, 1.243,1 millió euróra emelkedett (ez 2015-ben 1.141,5 millió euró volt). Ez a szám magába foglalja a leányvállalatoktól befolyó bevételeket, beleértve a biofarmakológiai üzletág eladásait Bécsben. A vényköteles gyógyszerek, a vény nélkül kapható termékek és az állategészségügyi üzletág eladásaiból származó teljes árbevétel 8,1%-kal nőtt, 821,5 millió euróra (2015-ben 760,2 millió euró volt). Az alkalmazottak száma 2,0%-kal emelkedett, 3.470 főre (2015-ben ez 3.403 fő volt), beleértve 1.629 főt Ausztriában.

A fejlődés különösen kedvező volt a vényköteles gyógyszerek tekintetében, amely a cég legfőbb üzleti profilját jelenti, és ahol 9,6%-os növekedés volt megfigyelhető. A vény nélkül kapható termékek tekintetében 0,8%-os árbevétel növekedés realizálódott. Az állatgyógyászati üzletág nagyon jól teljesített a maga 8,9%-os erőteljes növekedésével. A biofarmakológiai bérgyártás szintén kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el.

"Minden üzletágunk jól teljesített 2016-ban. Különösen a vényköteles termékek járultak hozzá jelentős mértékben a növekedésünkhöz. Kulcsfontosságú tényezők voltak az elmúlt években bevezetett új termékek, valamint a piacon már elismerést szerzett termékeink is" - mondta Philipp von Lattorff, a Boehringer Ingelheim RCV ügyvezető igazgatója. - "Várakozásaink szerint ez a pozitív tendencia folytatódni fog 2017-ben is."

A növekedés mozgatórugói a vényköteles gyógyszerek

A fő üzleti profilt jelentő receptköteles gyógyszerekből származó bevételek a régióban 9,6%-kal, 641,7 millió euróra emelkedtek (2015-ben 585,4 millió euró volt). Lengyelország, Svájc, Csehország, Izrael és az Adriai-tenger melletti országok nagyon pozitív fejlődést mutattak, akárcsak Románia, Bulgária, Szlovákia és Magyarország.

A növekedés motorjai a cukorbetegség, a tüdőrák, az idiopátiás tüdőfibrózis és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére bevezetett új készítmények voltak. A fejlődés a már elismert gyógyszerek tekintetében is nagyon kedvezőnek bizonyult, mint például az orális antikoaguláns terápia és az iszkémiás stroke akut kezelésében alkalmazott készítmények.

Stabil tendencia a vény nélkül kapható termékek terén

A nehéz piaci körülmények ellenére a vény nélkül kapható készítmények üzletága is 0,8%-kal nőtt, 128,4 millió euróra (2015-ben 127,4 millió euró volt). "Különösen annak fényében jó hír ez, hogy üzleti stratégiai csere történt a Sanofival"- jegyezte meg von Lattorff. 2016 júniusában a Boehringer Ingelheim valamint a Sanofi bejelentették, hogy a Sanofi állategész-ségügyi üzletágát (Merial) elcserélték a Boehringer Ingelheim vény nélkül kapható készítmények üzletágára. A tranzakció 2017. január 1-én sikeresen lezárult.

Jó kilátások az állatgyógyászati készítmények terén

Az állategészségügyi üzletág 8,9%-kal növelte bevételeit az előző évhez képest, 51,5 millió euróra (2015-ben 47,3 millió euró volt). A legfontosabb termékek a régióban a sertés vakcinák, a fájdalom és gyulladáscsökkentésre használt gyógyszerek valamint a kutyák pangásos szívelégtelenségének kezelésére szolgáló készítmények voltak.

A Merial vállalatba történő integrálásával a világ jelenleg második legnagyobb piaci szereplője jött létre az állategészségügyi szektorban. "A kiegészítő termékportfolió, valamint a vakcinák és a parazitaellenes, illetve egyéb gyógyszerészeti szakterületek meglévő technológiai platformjainak egybevonásával az egyesített cég nagyon jól pozícionálta magát az ágazat fontos növekedési szegmenseiben"- mondta Hubert Papp, a Boehringer Ingelheim RCV Állategészségügyi Részlegének igazgatója, aki arra számít, hogy a Merial integrálása nagyjából megduplázza a bevételeket a régióban.

Nagy beruházások a biofarmakológiai gyártás bővítéséhez

Bécsi telephelyén a Boehringer Ingelheim saját kutatásai alapján fejleszti és gyártja biofarmakológiai készítményeit, valamint bérgyártásban gyártató ügyfeleinek termékeit. 2016-ban már megtörténtek az előkészületek egy új, nagyszabású biofarmakológiai gyártóüzem és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra létrehozásához, amelyben hatóanyagokat állítanak elő sejtkultúrák felhasználásával. A közel 700 millió eurós beruházással a Boehringer Ingelheim mintegy 500 új munkahelyet teremt Bécsben 2021-re.

"Miután egy nagyon sikeres évet zártunk 2016-ban - amelynek során kiterjesztettük piacvezető pozíciónkat a mikrobiális biofarmakológiai készítmények fejlesztése és gyártása területén 16%-os árbevétel növekedéssel -, arra koncentrálunk 2017-ben, hogy új, innovatív termékeket hozzunk létre és fejlesszünk, valamint az ipari gyártóüzem felépítésén dolgozunk a sejtkultúrás technológia létrehozásához" - nyilatkozta Christian Eckermann, a Biopharma Ausztria igazgatója.

Bécs, mint globális rákkutató központ

A Boehringer Ingelheim elkötelezett az olyan innovatív terápiák kifejlesztésében, amelyek a lehető legtöbb rákos betegnek biztosítanak eredményesebb kimenetelt és jobb életminőséget. A kutatók olyan terápiás megközelítéseken dolgoznak, amelyek vagy közvetlenül támadják meg a tumorsejteket vagy aktiválják az immunsejteket, hogy azok aztán leküzdjék a rákot.

"A bécsi kutatócsoportunk 2016-ban is felfedezett számos hatóanyagot, amelyek a rák új gyógyszerévé válhatnak, és amelyeket tüdőrákos betegeken vizsgálunk majd az elkövetkező években" - jelentette ki Darryl McConnell, a Boehringer Ingelheim RCV kutatási igazgatója.

Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központ

A Boehringer Ingelheim Bécsi Regionális Központja felelős a Boehringer Ingelheim vényköteles gyógyszer-, vénynélküli készítmény- és állatgyógyászati készítmény üzletágáért több, mint 30 országban Közép- és Kelet-Európában, Közép-Ázsiában, Svájcban és Izraelben. Bécs a központja a rákkutatásnak, valamint itt folynak a vállalatcsoport biofarmakológiai kutatásai, fejlesztései és gyártási folyamatai. A Boehringer Ingelheim alapkutatásokat is folytat a Molekuláris Patológiai Kutatóintézetben (IMP), Bécsben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Boehringer Ingelheim és a Vanderbilt Egyetem együttműködése
  A Boehringer Ingelheim az innováció iránti elkötelezettsége
  A Boehringer Ingelheim elindítja az opnMe.com nevű platformot
  Átadtak az „Év Gyógyszere 2016” díjat
  Új típusú CSR kezdeményezést támogat a Boehringer
  Allergiaellenes oldalt indít a Boehringer Ingelheim

További hírek ebben a kategóriában

A Boehringer Ingelheim és a Vand...
Kevesebb ember sportol Európában
A Richter nyerte a 2017. évi Inn...
Mozgással az éhezés ellen