Hírek
22292 hír az adatbázisban
Költések a gyereknapon
Marketinginfo.hu - 2017-05-30 09:08
Kutatás

Az országszerte 8 Játéksziget üzletet üzemeltető Formatex Kft. felmérése szerint a szülők 80%-a meglepetésnek szánja a gyereknapi ajándékot, nem együtt választanak a gyerekekkel.

A tárgyi ajándékozás a legnépszerűbb, amit az olyan élményajándékok követnek, mint a fagyizás, a gyereknapi tematikus programok, majd a kirándulás, vagy állatkerti és játszóházi látogatás. A programlista végén szerepel a moziba, színházba menés és a kerékpározás. A programokra és az ajándékokra a megkérdezett szülők 27 százaléka 2-5000 forint között költ, de 19% 5-7500 forintot is kiad, közel ennyien akár 10000 forintot is elköltenek, sőt 23% 10 és 20 ezer forint közötti összegből gazdálkodik ezen a napon. A gyereknapi ajándékok között továbbra is a játékok a legnépszerűbbek, majd a könyv és az édesség következik, de sokan lepik meg a gyereküket kedvenc ételükkel is. Sportszereket és ruhát a szülők 15 százaléka készül adni gyerekének.


A lengyeleknél kiemelkedőbb a gyereknap, mint nálunk

" Az átlagos vásárlói kosár Magyarországon játékokból 5000 forint -mondta Borhi János, a Formatex ügyvezetője. Nálunk idén az X Shot és a Hidroforce vízipisztolyok, a Soy Luna ékszerek és görkorcsolyák, a Glitza csillámtetoválások, a Peonza pörgentyűs játék, a BOPO lehúzható körömlakk és a nyári szabadtéri játékok lesznek várhatóan a legkedveltebb gyereknapi játékok. Míg itthon a húsvéti játék költések mellett szinte eltörpül a gyereknapi bevétel, addig Lengyelországban akár a húsvéti vásárlások ötszörösére is felszökik a forgalom, általában a televízióban reklámozott termékek a legnépszerűbbek, az átlagos kosár érték 3500-4000 forintnak megfelelő zloty (50 PLN). A Formatex megduplázta éves forgalmát Lengyelországban 2015-ről 2016-ra és idén is hasonló növekedést tervez, mely a kiváló üzleti stratégiának, a megfelelő játékválasztásnak és olyan kulcs partnereknek is köszönhető, mint a Smyk és Biedronka bolthálózat- tette hozzá Borhi János.

Továbbra is az ügyességi és sport, valamint az építőjátékokat venne a legtöbb szülő

A 700 fő részvételével készült Formatex felmérés idén is az ügyességi és sport játékokat, valamint az építőjátékokat hozta ki legkedveltebb gyereknapi játék ajándékként, melyeket a szülők negyven százaléka szívesen adna gyerekének. A válaszolók harmada táblás játékot vagy kézműves és barkácsjátékot vásárolna gyermekének, ötödük pedig babás és állatos szerepjátékkal okozna meglepetést, 17% vízi nyári sportjátékot venne, 11% kártyajátékot és csak elenyésző, 5 százalék alatt van azoknak a szülőknek az aránya, akik kütyüket, vagy távirányítós termékeket vennének gyereknapra.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így fejlesztheted hatékonyan a gyermek kreativitását! (x)
  Mit vegyünk a locsolópénzből?
  5 ezer forint farsangi jelmezre
  Emelkedett a júniusi vásárlói kosár játékokból
  Többet költöttünk klasszikus játékra tavaly
  Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás
  Keveset költünk társasjátékra
  10-bol 3 magyar munkahely családbarat
  Adományozással gyereknapozik a Tetra Pak
  Innováció a játékpiacon
  Kiemelt helyen a játékajándékozás
  Gyereknapi felmérést készített a Játéksziget
  Nem számít második karácsonynak a gyereknap
  Árengedményekkel gyúr Gyermeknapra a Tesco
  Gyereknaphoz csatlakozott a Toffifee
  Rekordmennyiségű ajándék Rudi talált gazdára

További hírek ebben a kategóriában

Szakemberhiány korlátozza a mest...
Ilyen állást keresni most a magy...
Csúcson az X generáció a cégvilá...
Miért nem adnak a cégek visszaje...