Hírek
23267 hír az adatbázisban
Új örökös taggal bővült a Magyar PR Szövetség
Marketinginfo.hu - 2017-05-26 16:05
Karrier

Sarlós Gábort választotta újabb Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség Közgyűlése. A szakember jelenleg a University of Worcester-en oktat, korábban az MPRSZ alelnöke volt.

Évente választhat Örökös Tagot az MPRSZ Közgyűlése az Elnökség javaslata alapján. Idén a grémium egyhangúlag Sarlós Gábort választotta a Szövetség Örökös Tagjának.

Sarlós Gábor a PeppeR 21 pr-ügynökség ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa. Tanulmányait 1980-86-ig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem közgazdász szakán, majd 1986-93-ig az ausztráliai Swinburne Egyetem business studies szakán végezte. 1987-89 között a Multireklám Reklámügynökség alelnöke, 1989-91-ig a GCI Budapest pr-tanácsadója, 1991-92-ig a HUNGEXPO Rt. pr-igazgatója volt, 1993 óta a saját tulajdonú PeppeR 21 PR ügynökség ügyvezető igazgatója. Ügynökségével az UNICEF javára pro bono alapon kezdeményezett és szervezett "Apró az aprókért" kampánnyal 2002-ben elnyerte a Nemzetközi PR Szövetség "Golden World" díját és a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiuma első "Süveg-díját". Jelenleg a University of Worcester, korábban a University of Wolverhampton tanára, ezt megelőzően pedig az IBS Budapest óraadó tanára volt.

1992-93 és 1994-95 között a Magyar PR Szövetség alelnöke, 1997-ben az Autizmus alapítvány kuratórium tagja, majd 2011-12-ben az UNICEF Alapítvány Kuratórium elnöke volt.

Az elismerés kapcsán Sarlós Gábor elmondta: "Jóleső meglepetésként ért ez a megtiszteltetés, hiszen lassan egy évtizede nem vagyok a szövetség aktív tagja. Talán ez a cím annak az elismerése, hogy a pr-szakma egészének sikeréhez járul hozzá, ha vannak a szakmában, a közéletben, a tanításban és a kutatásban egyaránt aktív tagjai. Utólag is úgy látom, a magyarországi PR hőskorában, a kilencvenes évek elején-közepén nagyon sok mindent nagyon pontosan láttunk, miközben sokat ezek közül nem tudtunk megoldani. A világ gyökeresen megváltozott az elmúlt 20 évben, de a minőségi oktatás, az akkreditáció, az átlátható versenyfeltételek és a PR nevének megvédése ugyanannyira égető, mint 20 évvel ezelőtt. Ráadásul, és ezt az elmúlt években különösen látom, nemzetközileg sincs ez másképp."

A Magyar PR Szövetség Örökös Tagjai még Barát Tamás, Ferling József, Galánfi Csaba, Dr. Rácz Gábor, Tábori György, Sárosi Péter, Galambos Béla és Dr. Németh Márta.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Online pr-szótárt jelentetett meg a Magyar PR Szövetség
  Új elnök az MPRSZ Kríziskommunikációs tagozat élén
  Megalakult a MPRSZ Public Affairs tagozata
  Megalakult az MPRSZ Digitális Tagozata
  Új elnök a Magyar PR Szövetségnél

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...