Hírek
22867 hír az adatbázisban
Kőröstej az arab piacon
Marketinginfo.hu - 2017-05-25 14:13
Márkák

A magyar Kőröstej csoport látja el sajtkonzervvel a mintegy 100 000 fős jordán hadsereget.

A katonák csak az elmúlt egy évben több száz tonna Buda sajtot fogyasztottak el. Elégedettségüket nemrégiben elismerő oklevéllel fejezték ki a legnagyobb magyar sajtexportőrnek. Újraindul a tender, a Kőröstej ismét pályázik.

2013-ban, 2015-ben és tavaly is a magyar Kőröstej csoport nyerte el a jordán hadsereg ellátására kiírt nemzetközi tendert. A pályázatnak köszönhetően csak az elmúlt egy évben több száz tonna Buda márkájú, ömlesztett Cheddar sajtkonzervet fogyasztott el a mintegy 100 000 katona.

A sajtokat 113 grammos és 340 grammos kiszerelésben juttatta el a közel-keleti ország fegyveres ereje számára a Kőröstej, amely a nemzetközi tenderen osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázókat is megelőzött. A jordán partner elégedettségét jelzi, hogy nemrégiben elismerő oklevéllel köszönte meg az együttműködést, amelyben méltatja a sajtok, illetve a kiszolgálás minőségét. A jordánok elégedettsége miatt a Kőröstej jó esélyekkel pályázik ismét a napokban újra induló tenderen.

A közel 1 000 főt foglalkoztató vállalatcsoport a legnagyobb magyar sajtexportőr. Eladásai 65-70%-a külföldre történik. Ezen belül 85%-ot kifejezetten az arab országok képviselnek.

"Célunk, hogy tovább erősítsük pozícióinkat az exportpiacokon, miközben a Hajdú márkával egyre több igényes hazai sajtkedvelő szívét is elnyerjük. E hónapban Afganisztánba is elindult a vállalatcsoport első szállítmánya - mintegy 12 tonna sajt, melynek fele a legnépszerűbb exporttermék, a kashkaval, a másik fele az itthon is kapható joghurtsajt (Labneh) és üveges sajtkrém" - tájékoztatott Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Kft. ügyvezetője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Francia sajtot hívott vissza a gyártója
  Kárpátaljai gyermekotthont segített egymillió forinttal a Kőröstej
  A Kőröstej csoportot ismét elismertek
  Kőröstej a Gulfood kiállításán
  Kampány a Bio tejért
  Kőröstej-sajt sikere az élelmiszeripari kiállításán
  Kőröstej Dubajban
  Kőröstej siker Párizsban
  Ázsiában is terjeszkedik a Kőröstej a HAJDÚ sajtokkal
  Érmeket hoztak haza a Kőröstej sajtjai
  Országimázs-építésbe fogott a Kőröstej

További hírek ebben a kategóriában

c Orosz kólagyártó
2022-08-03 09:31
Intersnack az elmúlt 30 évben
Bemutatjuk az 5 Guinness rekorde...
Hatalmas érdeklődés a sneaker pi...
Hogyan válasszunk a gyereknek sp...