Hírek
21995 hír az adatbázisban
Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-05-25 11:56
Márkák

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 24,792 milliárd forint volt a 2016-2017-es üzleti évben.

Ez 17,3 százalékkal magasabb az előző évinél, és 2,226 milliárd forint adózott eredményt ért el, amely 31,4 százalékkal magasabb a bázisnál - derült ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt gyorsjelentéséből.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint auditált jelentés alapján a nettó értékesítés - a jövedéki és népegészségügyi termékadó (neta) nélküli árbevétel - 14,281 milliárd forint volt 2016. április 1. és 2017. március 31. között, 14,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbitól. Az árbevétel bővülést meghaladó arányú jövedéki adó növekedést az értékesítés összetételének változása indokolja - állt a jelentésben.

Az adózás előtti eredménye az IFRS szerint az üzleti évben 2,940 milliárd forintot tett ki, 35,1 százalékkal növekedett az előző üzleti évhez képest.

A társaság üzemi eredménye az üzleti évben 2,959 milliárd forint volt, ez 37 százalékos emelkedés.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 12,854 milliárd forint volt, ami 16,5 százalékos növekedés a tavalyi értékhez képest.

A belföldi nettó árbevétel az üzleti év 4. negyedévében 4,6 százalékkal emelkedett, amely a legalacsonyabb érték az üzleti év során (a korábbi negyedévekben 23,9; 12,3 és 19 százalékkal emelkedett a belföldi nettó árbevétel). A jelentés a korábbinál alacsonyabb emelkedést azzal magyarázza, hogy míg tavaly a húsvéti forgalom teljes egészében a március végével záruló negyedévre esett, addig idén az eladások egy része áprilisban történt; valamint a jelentős év végi Kalinka értékesítés is negatívan befolyásolta a 2017. januári-márciusi eladásokat. Emlékeztetnek, hogy 2017 januárjától a neta a szeszesitalok eddiginél szélesebb körét érinti, ezért a cég partnerei jelentős mennyiséget vásároltak előre.

A beszámolóban kiemelik, hogy az üzleti éves piackutatási adatok szerint a magyarországi adózott égetett szeszesital piac 0,8 százalékkal esett vissza volumenében. A Zwack beszámolója szerint a cég számára fontos két piaci szegmens, a prémium és a minőségi italok eladása érzékelhetően nőtt, 2,2 illetve 8,7 százalékkal, ugyanakkor a kommersz termékek volumene 8,1 százalékkal csökkent.

Az export árbevétel 1,427 milliárd forint volt, ami lényegében azonos az egy évvel ezelőttivel. Az Unikum export árbevétel 2,5 százalékkal növekedett, ugyanakkor a pálinka export 31 százalékkal visszaesett, elsősorban az Egyesült Államokban és Németországban. A teljes exportportfólió értékesítése Olaszországban stagnált, Romániában pedig 33 százalékkal emelkedett, a vámmentes eladások 30 százalékkal nőttek.

Beruházásokra 585 millió forintot fordított a Zwack az üzleti évben, javították az infrastruktúrát és fejlesztették a technológiát (a legjelentősebb egy palackfeladó gép vásárlása volt).

A Zwack Unicum június 29-re hívta össze évi rendes közgyűlését. Az igazgatóság 2,137 milliárd forint, részvényenként 1050 forint (a névértékre vetítve 105 százalék) osztalék kifizetését javasolja a 2016/2017-es üzleti évre.

A társaság a 2015/2016-os üzleti évére 1,729 milliárd forint osztalékot fizetett, ami részvényenként 850 forintnak felelt meg.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt a Zwack árbevétele és nyeresége
  Nőtt a Zwack Unicum árbevétele és profitja
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. árbevétele és profitja
  Csökkenő nyereségre számít a Zwack
  Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
  Koncertsorozat a Zwacktól
  Meglepetés az Unicum karácsonyi kisfilmjében
  Csökkent a Zwack árbevétele
  Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
  Nőtt a Zwack árbevétele
  Új limitált palack a Zwack Unicumtól
  Új likőrrel debütált a Zwack család
  Indul a Kalinka Gold és a squ.Ad közös kampánya
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
  Megjelent az Unicum karácsonyi filmje
  Nőtt a Zwack profitja
  Zwack: nagyobb profit és bevétel
  Puskás Ferenc arcképével díszített Unicumot ad ki a Zwack
  Hat év után forgatott Unicum reklámfilmet az ACG

További hírek ebben a kategóriában

A BMW Group megnyitotta új gyárá...
Bővíti győri központját az Audi
10. alkalommal nyert Business Su...
165 éves a Dreher Sörgyárak
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...