Hírek
20231 hír az adatbázisban
Üveghulladék gyűjtés a SPAR-ban
Marketinginfo.hu - 2017-05-18 11:34
CSR

A SPAR az ARW-vel együttműködésben biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

A hulladékszigeti vagy a műanyag zsákos házhoz menő szelektív hulladékszelekció mostohája a nem visszaváltható csomagolási üveghulladék-gyűjtés. Ezen igyekszik változtatni a SPAR Magyarország partnere, az ARW Magyarország Kft. A vállalat egy országszerte bárki számára könnyen elérhető rendszert fejlesztett ki, melynek célja a háztartásokban keletkező csomagolások hatékony visszagyűjtése. Az együttműködés keretében a SPAR áruházaiban üveggyűjtő edényeket helyeztek el, hogy a környezettudatos vásárlók segítségével nőjön a szelektíven gyűjtött üveghulladék mennyisége. Az évente hazánkban keletkező csomagolási üveg közel 100.000 tonna, a visszagyűjtésre és újrahasznosítása előírt 60%-ot egyelőre nem tudjuk teljesíteni, ezen segít az ARW és a SPAR Magyarország közös kezdeményezése.

Az ARW Magyarország Kft. 2010-ben hozta létre az egyedülálló technológiai felszereltséggel rendelkező üveghulladék-hasznosító üzemét, ahol a legújabb generációs optikai válogató berendezések segítségével a különböző gyűjtési módszerekkel és minőségben beérkező csomagolási üveghulladékokból az üveggyáraknak kiváló minőségű üvegcserép-alapanyagot állít elő. A technológia Magyarországon egyedülálló, mivel ilyen modern gépek, berendezések sehol máshol nincsenek az országban. Az üvegcserép előállításával mind az üveggyárak, mind a környezetvédelem jelentős előnyökhöz jut, hiszen energiát spórol meg az új üveg előállításakor (1300 helyett csak 900 Celsius fokra kell hevíteni az olvasztókemencét), az üveggyártáshoz szükséges alapanyagokat (kvarchomok, mészkő) teljes mértékben helyettesíti, és csökkennek a környezeti terhek, valamint a széndioxid-kibocsátás is.

Amennyiben a vásárlók visszaviszik a SPAR vagy INTERSPAR áruházakba a nem betétdíjas üvegeket, a környezet megóvása mellett - a szemétszállítási metódus függvényében - akár spórolhatnak is, hiszen az üveghulladék így nem növeli a háztartási szemét mennyiségét!NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hulladékszobrok hívják fel a figyelmet a természetvédelemre
  Életmódváltásra buzdít a SPAR
  Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben
  SPAR: 160 millió forint jótékonysági célokra
  Megkezdte a SPAR az elektromosautó-töltők telepítését
  Hat napon át gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat a SPAR-ban
  Lezárult a P&G és a SPAR programja
  Sikeres az almakampány
  Az élelmiszerpazarlás ellen kampányol a Spar
  Design hulladéküvegből

További hírek ebben a kategóriában

Webre költözött az #énjövőm prog...
Innovatív megoldásokat díjazott ...
Az E.ON a Magyar Vízilabda Szöve...
A Vodafone és az ESL nemzetközi ...