Hírek
20219 hír az adatbázisban
Zöld rekord az easyJetnél
Marketinginfo.hu - 2017-05-18 10:10
CSR

2000 óta több mint 31 százalékkal sikerült csökkenteni a CO2 kibocsátást az easyJetnél, 2020-ra pedig szeretnék elérni a 33 százalékos redukciót.

Európa vezető légitársasága nap mint nap keresi azokat az apró változtatásokat, amelyekkel a flotta hatékonyságát tudják javítani, és amelyek eredményeképpen a gépek könnyebben lesznek és kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. A pilóták például parkolásnál - ami éves szinten 4 millió mérföld megtett reptéri utat jelent - két hajtómű helyett csak egyet használnak, az új ülések pedig 26 százalékkal könnyebbek a korábbiaknál. A fedélzeten bevezetett toughpadek pedig 27 kg papírt helyettesítenek járatonként.

Idén júniusban az easyJet üzembe helyezi az első Airbus A320neo típusú gépét, amelyből további 130 érkezik még 2022-ig a légitársasághoz. A CFM LEAP-1A hajtóművel ellátott repülőgépek 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot használnak és 50 százalékkal halkabban versenytársaiknál. A társaság emellett dolgozik egy hibrid repülőgép koncepcióján is.

Az easyJet dinamikusan fejlődő hálózattal rendelkezik: Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel, Velence és Amszterdam a közvetlenül elérhető úti célok.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jól indult a tavasz az easyJetnél
  Négylábúval az easyJet-en
  Zsinórban kilencedszerre lett első az easyJet
  Íme az easyJet negyedéves teljesítménye
  Már két gombóc fagylalt árával is segíthetnek az easyJettel utazók
  easyJet: a diszkont légitársaságok fogják uralni Európa légterét
  Rekorddal zárta a nyarat az easyJet
  Percről-percre követhetőek az easyJet járatai

További hírek ebben a kategóriában

Webre költözött az #énjövőm prog...
Innovatív megoldásokat díjazott ...
Az E.ON a Magyar Vízilabda Szöve...
A Vodafone és az ESL nemzetközi ...